Amenajare de bucatarie – eleganta si rafinament in spirit clasic

Bucatariile sunt considerate de multi dintre noi inima casei. De cate ori nu vi s-a intamplat ca invitatii sa prefere sa ramana in bucatarie din comoditate sau pur si simplu pentru ca aici se simt mai bine? Aceasta stare de bine, de confort ar trebui sa o pastram in minte atunci cand ne pregatim de reamenajarea completa a bucatariei noastre, pentru ca aici ne vom petrece o buna parte din timp, gatind pentru cei dragi sau conversand cu un prieten la o cafea.

Deschide Galeria

Pentru ca tu sa te simti bine intr-un spatiu, locul in sine trebuie sa arate bine, sa te inspire, sa te reprezinte. Cam aceasta este starea de spirit pe care o resimti in bucataria amenajata de designerul Manuel Saliche.

Este un spatiu deosebit prin prisma stilului abordat – vorbim despre un clasic contemporan care ne poarta prin negura vremurilor pana in prezent, inspirandu-ne si facandu-ne sa visam cu ochii deschisi. Desi este un spatiu mic de doar 8 mp, aceasta bucatarie are toate atuurile sa devina una din cele mai frumoase amenajari pe care noi le-am intalnit aici la Povestea casei.

Eleganta si rafinamentul sunt redate prin elementele de mobilier si decoratiuni menite sa sublinieze stilul abordat. De asemenea, cornisa care face legatura intre pereti si tavan, fronturile usilor de mobilier, mobilierul insusi, manerele si butonii toate completeaza si redau frumusetea acestui stil.

Mobilierul face parte din colectia Baron, de la Delta Studio, fiind din lemn masiv de tei, vopsit in alb. S-a optat pentru aceasta nuanta intrucat spatiul mic al bucatariei sa ramana cat mai luminos posibil si aerisit, neaglomerat. In acest sens au fost alese si masa cu scaunele taburet Nils de la Ikea, pastrand aerul ordonat si bineinteles coerenta la nivelul amenajarii.

Frontul dintre blat si corpurile suspendate, precum si cel din zona mesei, ambele sunt din faianta speciala care imita textura de tapet clasic, fiind astfel in tematica aleasa pentru a decora aceasta bucatarie. Blatul este din pal melaminat termorezistent, insa Manuel ne confirma ca pentru amenajari asemanatoare se poate opta si pentru compozit sau quartz compozit, acestea fiind variante putin mai scumpe.

Niciun detaliu nu a fost ales la intamplare, masca pentru calorifer fiind si ea o completare fireasca a stilului abordat, pentru a nu face discrepanta intre elemente. Pana si pardoseala din gresie care imita parchetul alb este o alegere menita sa scoata in evidenta frumusetea acestui spatiu. 

Cei care planuiesc o viitoare amenajare a bucatariei vor gasi in acest model prezentat inspiratia necesara pentru a crea la randul lor un spatiu deosebit, cu veleitatile unui stil elegant si functional in acelasi timp. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole