Amenajare de casa din Bucuresti sau cum sa locuiesti intr-un spatiu cu personalitate

Locuintele noastre sunt parte din noi; ele ne reflecta personalitatea, fiind spatiul cu care ne identificam, locul unde ne tragem sufletul dupa o zi lunga la serviciu sau la scoala. Si ca sa iti refaci fortele pentru o noua zi de infruntat lumea, ai nevoie de energia caminului tau si a familiei tale. Despre o astfel de amenajare vorbim astazi, o casa cu un farmec aparte ce sintetizeaza de minune personalitatea membrilor familiei: veseli si plini de viata, mereu pusi pe sotii.

Deschide Galeria

Misiunea arhitectilor de la Atelierul de Idei a fost aceea de a reuni in spatiul comun pe toti cei 4 membrii ai familiei, fiecare avand posibilitatea de a-si organiza activitatea in spatiul intim al camerelor, dar si sa petreaca timp alaturi de familie, intr-o zona amenajata pentru toti.

Fiind preluat intr-un stadiu incipient, Atelierul de Idei a putut sa faca cateva modificari notabile asupra proiectului fata de planul initial. Astfel, zona de parter a fost reorganizata, s-a renuntat la bucataria inchisa, iar toate functiunile din spatiul comun regandite pentru a optimiza spatiul de zi existent din punct de vedere functional si estetic. In prezent, zona de zi reuneste bucataria deschisa spre living, printr-un dining ce face legatura intre cele doua functiuni, livingul si un minunat loc de citit cu o vasta biblioteca. Spatiile comune sunt armonizate, formand un tot unitar. Bucataria este generoasa la capitolul spatiu de lucru si depozitare, fiind un spatiu unde gatesti cu placere pentru si alaturi de cei dragi.

Amenajarea este pastrata cat mai minimalist posibil prin prisma functiunilor reunite la nivelul unei singure camere. Finisajele lucioase, dar mai ales suprafata vitrata generoasa din dreptul zonei de living pun in valoare volumetria spatiului si amplifica vizual incaperea.

Camerele de la etaj preiau din cromatica existenta in living, fiecare membru punandu-si amprenta asupra propriului spatiu. Decoratiuni discrete, spatii pentru birou armonios integrate in fiecare dormitor, mobilier cu un design ce imbina eleganta si functionalitate.

Intreaga amenajare debordeaza de optimism si are ceva din aerul acela fresh al culorilor vesele si puternice, utilizate aici ca accente, turcoaz si galben, rezultatul final fiind unul indraznet si unitar.

Mobilierul din bucatarie este realizat din MDF vopsit, cu blaturi de lucru din material compozit-Corian, executate cu ajutorul firmei Ekero. Electrocasnicele au fost achizitionate de la Teka.

Suntem convinsi ca veti indragi aceasta amenajare tot atat de mult pe cat ne place si noua si ca veti gasi suficiente surse de inspiratie pentru propriile locuinte! 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole