Amenajare de casa – frumusetea stilului rustic la superlativ

Zilnic vedem amenajari frumoase. Garsoniere, apartamente mai mici sau mai mari, case in diferite stiluri, toate ne inspira si ne ofera idei pentru propriile amenajari. Insa, aceasta casa ne-a mers drept la inima. Si dupa ce veti vedea fotografiile sper ca veti simti si voi la fel.

Deschide Galeria

Amenajata intr-un superb stil rustic, aceasta casuta ne face sa visam cu ochii deschisi. Trasatura dominanta – peretii de piatra expusa ii confera o aura aparte alaturi de alte elemente specifice acestui stil.

Construita in anii 1900, casa a beneficiat de o renovare serioasa pentru a o aduce la starea prezenta.  A fost pastrata structura originala si s-au folosit materiale naturale in concordanta cu ambientul exterior in care se afla casa, zona Gironei din Spania. Pardoselile si acoperisul au fost izolate, vechile ferestre inlocuite, tot ce inseamna iluminat artificial inlocuit cu tehnologie LED si au fost montate panouri solare ca sursa de apa calda. Iata deci o renovare sustenabila, cu grija pentru mediu.

O atentie deosebita a fost acordata si exteriorului, dorindu-se pastrarea aspectului original al fatadei din piatra precum si a grinzilor din interiorul casei. Curtea a fost transformata intr-o gradina superba cu piscina. Si in interior au fost operate modificari pentru o mai multa coerenta a functionalitatilor. Livingul a fost reorganizat astfel incat sa fie in directa conexiune cu bucataria si cu exteriorul, creandu-se acces direct cu gradina.

Interiorul casei este de vis. Multa lumina naturala patrunde in camere, iar albul predominant amplifica spatiul si creeaza o atmosfera relaxanta. Nuanta naturala a lemnului din parchet se combina armonios cu piatra expusa a peretilor camerei, imbogatind textural ambientul, facandu-l foarte placut si racoros in acelasi timp (tinand cont de clima mediteraneana a Spaniei). Zona bucatariei iese in evidenta prin volta catalana, o trasatura arhitecturala specifica acestei zone. Si dormitoarele pastreaza aceeasi nota.

Fuziunea dintre trecut si prezent se vede la orice pas in aceasta amenajare. Stilul rustic se imbina cu accentele contemporane intr-un mix echilibrat pentru a transpune un decor absolut superb, o adevarata oaza de relaxare si liniste intr-un mediu campenesc autentic. 

Sursa foto: micasa.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole