Amenajare de garsoniera din Arad – spatiu multifunctional, colorat si vesel

Multi dintre cei care locuiesc intr-o garsoniera intampina dificultati in amenajarea spatiului locuintei lor. Pentru a va veni in ajutor, va prezentam astazi un model de apartament de 40 de metri patrati situat in complexul rezidential Adora Park din Arad si de a carui amenajare s-a ocupat arhitecta Sinziana Badea, de la Xtrude Design.

Deschide Galeria

Spatiul a fost gandit pentru persoane tinere, dinamice, studenti sau cupluri care isi doresc spatii moderne, functionale cu un buget accesibil. Fiind un apartament destinat tinerilor, s-a dorit crearea unui spatiu luminos, vesel si colorat intr-un stil modern. Ideea pricipala a fost de spatiu multifunctional, transformabil dupa nevoile clientilor.

Finisajele au fost cele standard din proiectul general. Mobilierul din PAL este realizat pe comanda cu cei de la 3D Desire concept. Cateva piese sunt de la Ikea (masuta din bucatarie, covorul, taburetii-noptiere) si de la Mobexpert scaunele colorate si canapeaua. Zona de noapte este fomata dintr-un perete placat cu PAL ce are incastrat un LED panel si un podium tot din PAL pe care stau salteaua si cele 2 noptiere tip tabureti. Separarea acestei zone de restul camerei se face cu panouri japoneze din material textil. Un alt scenariu este ca salteaua patului sa fie depozitata sub podium, iar spatiul liber poate deveni loc de luat masa. Masuta din living se transforma in masa de dining. In bai a fost modificata doar oglinda care era mult mai ingusta, restul finisajelor fiind cele alese anterior de dezvoltator.

Perdelele, panourile japoneze si storul din bucatarie sunt de la Karo Perdele. Tot ei au facut si o mica depozitare la intrare: un panou japonez textil cu multe buzunare multicolore pentru a gazdui mici accesorii folosite zilnic. 

Predominante sunt nuantele deschise cu accente de culoare pornind de la scaunele multicolore la care au fost asortate diverse alte elemente. Cromatica este in rezonanta cu ideea de modularitate a spatiului. Locatarii vor putea introduce in acest spatiu diverse obiecte personale fara prea mare grija la integrarea lor. 

Corpurile de iluminat sunt mobile si permit diverse scenarii de lumina. Pe tavan a fost instalata o sina in forma de T pe care se pot glisa diferite tipuri de lumini (pendule, reflectoare) in functie de necesitate. Pe hol si in bucatarie au fost integrate LED panel-uri cu sistem de atarnare ce dau o lumina uniforma si placuta, fara efect de orbire. Toate corpurile de iluminat si accesoriile necesare lor au fost achizitionate de la firma Schrack.

Corpul de mobilier din camera de zi are adancimi diferite pentru a permite o depozitare de obiecte de diferite dimensiuni si pentru a crea un efect tridimensional. Acesta integreaza si un mic birou si este completat de o etajera langa iesirea in balcon. In bucatarie, corpul cu galben ascunde centrala termica si instalatiile aferente. Excelenta idee pentru a avea unitate cromatica la nivelul decorului.

Bugetul amenajarii se ridica la aproximativ 10.000 de Euro.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole