Amenajare de locuinta – un mix de retro si modern

Atat in moda cat si in designul de interior, exista stiluri si tendinte care revin treptat in uz, fie in forma lor pura, fie intr-o maniera reinterpretata.

Deschide Galeria

Amenajarea locuintei pe care ne-am propus sa o abordam astazi are influente preponderent din anii 1960, chiar numele proiectului indicand acest lucru: 60’s House.

Zona de zi este un open space in care regasim livingul si o bucatarie ingusta care compenseaza prin stil pentru marimea sa.

Cromatica se dezvolta in jurul unei palete naturale de nuante, specifice anilor ’60 si cu usoare pete de culoare ilustrate de un galben mustar si verdele crud al plantelor suspendate de tavan in zona de bucatarie sau de cele de pe peretele din living. Covorasul cu print geometric este o influenta retro, precum si celelalte elemente prezente care merg pe acelasi tipar al formelor geometrice cum ar fi masutele de cafea sau marginile care incadreaza jardiniere cu plante de interior.

Bucataria are un design foarte interesant. Compacta si eleganta, ea ofera necesarul desfasurarii activitatilor specifice. Mobila neagra incorporata in perete formeaza un contrast interesant cu albul insulei care sustine si blatul de lucru. Originalitatea acestei amenajari o vom regasi in barul aflat in continuarea bucatariei si mai ales in felul in care acesta este pus in evidenta: un cadru negru cu un corp de iluminat suspendat.

Si daca tot am pomenit de iluminat, nu putem sa ignoram corpul de iluminat negru, precum un paianjen care se intinde pe tavanul livingului. Spatiul locuintei primeste suficienta lumina naturala, iar locurile fara ferestre sunt bine iluminate de spoturi din tavan.

Dormitorul, desi relativ mic in spatiu, are o amenajare multifunctionala, imbina utilul cu estetica unui baldachin customizat. Zona de sub pat are incorporata spatii multiple de depozitare. Astfel, sub pat vom gasi amenajata o mini biblioteca, cartile fiind amplasate pe toate cele trei laturi vizibile ale patului. Dulapurile din lemn incorporate in perete de o parte si de cealalta a usii si a ferestrei asigura o depozitare eficienta. Forma geometrica a noptierelor este o aditie interesanta in ansamblul amenajarii dormitorului. Si peretele de caramida vopsit in alb este o trasatura calda si moderna in acelasi timp. Oglinda montata in fata patului, de sus pana jos, creeaza impresia ca spatiul pare mai mare.

Baia nu este spatioasa, ba mai degraba ingusta. Decorul simplu, curat si preponderent neutru, in alb si gri, asigura spatiului destul loc liber pentru a circula usor printre activitatile de fiecare dimineata si seara. 

Sursa foto: home-designing.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole