fbpx

Amenajare de spatii mici sau cand 35 de metri patrati inseamna acasa

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Fa rai din ce ai, ne aminteste o veche zicala. Urmarind aceasta amenajare de 35 metri patrati, intelegem parca si mai bine sensul acestor cuvinte.

Deschide Galeria

Intr-un astfel de apartament mic, designerii de la Zukkini au gandit si realizat un decor de invidiat, atat prin prisma esteticii cat mai ales a functionalitatilor obtinute. In mod clar, un spatiu atat de mic isi are limitarile sale. Poti obtine insa, rezultate fantastice cu putina creativitate.

Astfel, zona de zi imbina functiunea unei bucatarii cu cea a unei zone de living ingenios despartita printr-o zona de bar folosita si ca loc de luat masa. Mobilierul alb, compact cu o parte din corpuri incastrate (pentru zona de bucatarie) asigura strictul necesar pentru acest spatiu al apartamentului.

O canapea si o masuta impreuna cu cateva etajere compun o zona de conversatie, un fel de hub de socializare, gandit astfel pentru a uni vizual cele doua functiuni intr-un mod original.

Spatiul pentru dormitor, este separat printr-o usa culisanta – o astfel de optiune ajuta la economia spatiului, intrucat o usa batanta ar fi ocupat vizual loc prin deschiderea ei fie in interiorul sau exteriorul camerei. In acest caz, ideea precum si albul imbinat cu cadrele din lemn sprijina si estetica spatiului. In plus, albul usii lasa impresia ca peretele se continua, usa aparand ca o extensie a lui. Tapetul de pe peretele patului atrage privirea, fiind punctul de interes al camerei. Astfel, ochiul nu mai percepe marimea ingusta a incaperii. Este un truc pe care decoratorii il folosesc deseori in decorurile din spatiile mici.

Corpurile de iluminat pun in evidenta fiecare zona din apartament, accentuand functiunea respectiva; in partea de living sau deasupra barului, spoturile din zona de gatit sau lampile fixate in perete in dormitor. Iluminatul este important intr-un spatiu mic, de aceea alegerea corpurilor si a tipurilor de lumina corecte pot transforma la propriu o casa.

Si iata cum in 35 mp am reusit sa avem toate functiunile, suficiente spatii de depozitare si un design armonios, luminos, placut prin alegerile corecte. Sa ne inspiram la randul nostru! 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...