Amenajare de spatii mici sau cand 35 de metri patrati inseamna acasa

Fa rai din ce ai, ne aminteste o veche zicala. Urmarind aceasta amenajare de 35 metri patrati, intelegem parca si mai bine sensul acestor cuvinte.


Deschide Galeria

Intr-un astfel de apartament mic, designerii de la Zukkini au gandit si realizat un decor de invidiat, atat prin prisma esteticii cat mai ales a functionalitatilor obtinute. In mod clar, un spatiu atat de mic isi are limitarile sale. Poti obtine insa, rezultate fantastice cu putina creativitate.

Astfel, zona de zi imbina functiunea unei bucatarii cu cea a unei zone de living ingenios despartita printr-o zona de bar folosita si ca loc de luat masa. Mobilierul alb, compact cu o parte din corpuri incastrate (pentru zona de bucatarie) asigura strictul necesar pentru acest spatiu al apartamentului.

O canapea si o masuta impreuna cu cateva etajere compun o zona de conversatie, un fel de hub de socializare, gandit astfel pentru a uni vizual cele doua functiuni intr-un mod original.

Spatiul pentru dormitor, este separat printr-o usa culisanta – o astfel de optiune ajuta la economia spatiului, intrucat o usa batanta ar fi ocupat vizual loc prin deschiderea ei fie in interiorul sau exteriorul camerei. In acest caz, ideea precum si albul imbinat cu cadrele din lemn sprijina si estetica spatiului. In plus, albul usii lasa impresia ca peretele se continua, usa aparand ca o extensie a lui. Tapetul de pe peretele patului atrage privirea, fiind punctul de interes al camerei. Astfel, ochiul nu mai percepe marimea ingusta a incaperii. Este un truc pe care decoratorii il folosesc deseori in decorurile din spatiile mici.

Corpurile de iluminat pun in evidenta fiecare zona din apartament, accentuand functiunea respectiva; in partea de living sau deasupra barului, spoturile din zona de gatit sau lampile fixate in perete in dormitor. Iluminatul este important intr-un spatiu mic, de aceea alegerea corpurilor si a tipurilor de lumina corecte pot transforma la propriu o casa.

Si iata cum in 35 mp am reusit sa avem toate functiunile, suficiente spatii de depozitare si un design armonios, luminos, placut prin alegerile corecte. Sa ne inspiram la randul nostru! 

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...