Amenajare de studio – un spatiu rafinat intr-o ambianta masculina

Atipic, curajos, rafinat si deloc plictisitor, asa am putea descrie in cateva cuvinte amenajarea acestui apartament. Adoptand un stil preponderent masculin, urban, decorul ne introduce intr-o lume unde lemnul, pielea si accentele de negru se combina intr-un mod care intruchipeaza o atmosfera usor absconsa, intriganta.

Deschide Galeria

Accesoriile si piesele de mobilier au fost atent selectate pentru a compune tot acest peisaj inedit. Avand 43 de metri patrati, apartamentul tip studio foloseste cu brio fiecare colt disponibil, fiind pus in valoare prin diferite elemente decorative combinate intr-o maniera eclectica. 

Zona de living se intrepatrunde cu cea de dormitor, reamintindu-ne ca vorbim despre apartamentul unui barbat unde accentul pica pe functionalitatea spatiului. Ceea ce frapeaza este paleta cromatica ce imprima amenajarii un aer sobru dar casual in acelasi timp, lipsit de orice fason. Din categoria ineditului face parte fototapetul care acopera intregul perete cu canapeaua, ilustrand o biblioteca imensa cu multe carti. Acuratetea imaginii pacaleste ochiul si creeaza un efect deosebit per ansamblu. Spatiul se continua ulterior cu un dulap si coltul dedicat dormitorului: un pat si scaun (albul ilumineaza aceasta zona, reflectand lumina naturala).

Pardoseala de culoare tip mahon si masuta de cafea cu un aspect usor nefinisat se combina foarte bine cromatic cu detaliile din piele: perne decorative si covorul.

De departe, inima casei se concentreaza in jurul unui dining formal integrat in spatiul bucatariei. Detaliile interesante abunda si in acest sector. Masa lunga asezata pe mijloc inconjurata de scaune acoperite cu tesatura alba, se continua cu o banca neagra acoperita de felurite perne decorative si rafturi deschise dedicate depozitarii intr-un mod elegant a seturilor de farfurii si pahare. Un set de tacamuri gigant, o furculita si un cutit, ambele metalice, negre sunt asezate pe perete alb, capul de cerb cu ochelari negri si tablourile ilustrand posturi masculine sunt doar cateva din detaliile acestui spatiu plin de personalitate.

Peretele bucatariei este acoperit cu faianta mata neagra asortandu-se cu gresia din  aceeasi structura si culoare. Spatiul este completat de mobilier alb si blat de lemn. O piesa interesanta este sortul din piele maro, un veritabil accent masculin pentru un bucatar desavarsit. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole