Amenajare functionala cu accent pe spatiile comune

Ne plac locuintele reamenajate cu un ambient primitor, confortabil. Cu atat mai mult ne dorim sa le impartasim cu voi pentru ca fiecare in parte este o sursa de inspiratie prin amenajarea pe care ne-o aduce.

Deschide Galeria

Astfel, am ales sa va vorbim azi despre aceasta casa cu un etaj. Spatiul a fost regandit intr-un plan deschis, livingul si diningul formand acum un tot unitar. La etaj vom gasi un dormitor cu baie si zona de depozitare. Ne vom concentra in descrierea noastra asupra zonei de zi si a functiunilor regasite la parter.

Amenajare in plan deschis

Clientii si-au dorit spatii largi, care comunica intre ele pentru reuniunile intre prieteni. Astfel, livingul si diningul se regasesc acum in aceeasi camera, bucataria ramanand oarecum separata printr-o usa din sticla care poate ramane deschisa daca se doreste, comunicand direct cu restul spatiului sau inchisa, atunci cand se gateste.

Bucataria a suferit si ea transformari pentru a introduce un loc intim de luat masa si spatii suplimentare pentru depozitare.

Ferestrele mari din living permit luminii naturale sa patrunda in camera, oferindu-i astfel o luminozitate sporita. Cromatica neutra permite spatiului sa respire, sa para mai curat si mai aerisit. Deschise, surprind o priveliste foarte placuta cu terasa si spatiile verzi bogate de la exterior.

Ne place ca aceasta amenajare nu abunda in elemente obositoare. Mobilierul si decoratiunile se imbina armonios spre a descrie un decor confortabil si placut. 2 canapele, 2 masute, una asezata in lateralul canapelei, plante, o lampa impunatoare si o zona minimalist conturata cu televizor si un semineu ecologic. Zona de conversatie se deschide spre dining creand legatura aceea fireasca intre spatii.

Bucataria functionala

Mergem spre bucatarie unde regasim o amenajare functionala, cu o configuratie a mobilierului in forma de L pe o parte si electrocasnice incastrate de partea cealalta. Un gri discret si pardoseala de lemn masiv confera un aer elegant bucatariei. Cele 3 corpuri de iluminat de deasupra zonei chiuvetei sunt un detaliu interesant care atrag atentia asupra zonei. Pe partea cealalta a blatului de lucru benzile LED ofera iluminatul de accent necesar pentru gatit. Locul de luat masa conturat la fereastra este idilic. Tot pe aici se face iesirea spre terasa.

Dormitoarele pastreaza aceeasi linie a designului minimalist, de inspiratie scandinava. Baile sunt elegante cu lavoar generos, oglinda mare si dus cu scurgere in pardoseala, amenajari contemporane minunate pe care trebuie sa le vezi pentru a te inspira la randul tau.

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole