fbpx

Amenajare functionala in tonuri masculine

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Un spatiu mic si un buget pe masura, cu aceste detalii a pornit proiectul amenajarii tanarul protagonist al povestii de astazi. Apartamentul sau de 30 metri patrati avea nevoie de o reamenajare, dar nu era foarte sigur de cum sa o abordeze. A apelat la prietenul sau, student la Arhitectura si astfel au inceput sa lucreze la un plan, cu schite si idei.

Deschide Galeria

Dimensiunile reduse ale locuintei le-au dat batai de cap, dar solutiile gasite impreuna s-au dovedit a fi cele potrivite pentru stilul de viata al beneficiarului.

Au inceput prin a fluidiza circulatiile si a transforma zona de zi intr-una mai mare, mai coerenta. Astfel, au eliminat peretele dintre bucatarie si camera, amenajand un loc de luat masa ce face legatura intre ele.

Reconfigurand spatiul, au reusit sa contureze o zona de dormit intr-o nisa special creata in acest scop, dar si spatii de depozitare pentru haine si obiecte mai voluminoase, ba chiar si pentru masina de spalat rufe sau aspirator.

Spatiul de dormit se afla pe un fel de platforma inaltata, imediat sub saltea fiind amenajat un loc suplimentar pentru depozitare pilotelor sau pernelor. Si lada ce functioneaza pe post de tablie este folosita in acelasi scop.

Paleta de culori este una masculina, cu tonuri de gri si accente de albastru. Tapetul ales pentru a decora zona patului ilustreaza acest motiv cromatic. Pardoseala, placarile ceramice sau frontul bucatariei dezvolta aceeasi linie a griului in combinatie cu albul.

Zona de living este sumar redata printr-un corp incastrat in nisa, canapea si o comoda cu sertare pe care a fost asezat si televizorul.

Bucatariei i-a fost acordata importanta cuvenita, printr-o amenajare functionala. Au ales un model de la IKEA care s-a integrat minunat in contextul creat. Spatiul destinat gatitului este dispus pe doua laturi, cu corpuri care asigura o depozitare variata; electrocasnicele sunt incorporate in mobilier pentru a pastra unitatea amenajarii.

Pentru baie, au ales placari ceramice de la Porcelanosa, formele hexagonale de pe pardoseala se regasesc si pe pereti intr-un joc geometric interesant. Acelasi tip de gresie il vom regasi si pe hol in incercarea de a crea o continuitate spatiala.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare si sa gasesti idei pe care sa le poti pune in aplicare! 

Foto: Olga Shangina

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...