Amenajare functionala pentru o garsoniera de 37 mp

Pentru ca ne-ati cerut constant idei despre cum sa amenajati o garsoniera si spatii mici in general, venim din nou in intampinarea voastra cu inca un model de amenajare unde veti gasi cu siguranta o multitudine de idei de pus in aplicare.

Deschide Galeria

Sinziana Badea de la Xtrude Design ne-a obisnuit cu simplitatea functionala si cu simtul estetic rafinat cu care trateaza spatiile mici pe care le amenajeaza. Vorbim astazi de o garsoniera de 37 de metri patrati care face parte din ansamblul rezidential Adora Pipera (Bucuresti) si amenajata cu scopul de a arata potentialilor clienti cum o pot transforma intr-un spatiu care sa le satisfaca toate nevoile.

Cu toate ca spatiul este limitat, apartamentul are avantajul de a permite separarea clara a incaperilor. Bucataria este inchisa, iar camera de zi se poate separa partial sau total de zona de noapte. Pentru a nu deveni claustrofob, alcovul nu a fost inchis cu usi glisante; in schimb s-a optat pentru prelungirea mobilierului din living prin care se realizeaza astfel o separare partiala. Pentru ca aceasta nisa unde a fost amenajat spatiul pentru dormit nu primeste lumina naturala directa, Sinziana a optat pentru construirea unei ferestre false acoperita cu un stor. Astfel se echilibreaza nivelul de iluminare pe timpul zilei din intreg apartamentul si eliminam zonele intunecate. 

Mobilarea apartamentului genereaza mici zone pentru fiecare tip de activitate a unui tanar locatar: loc de luat masa, un bar cu vedere la terasa, un mic birou, zona cu canapea si TV, zona de dormit.

Punctul de atractie din garsoniera este canapeaua albastra gratie intensitatii culorii, iar pentru bucataria preponderent alba, polita si cele doua scaune galbene invioreaza ambientul.

Legatura dintre cele doua accente de culoare se face prin intermediul draperiilor si accesoriilor decorative. Amenajarea a urmarit cu strictete conceptul, de aceea a fost necesara realizarea pe comanda a mobilierului. Canapeaua este de la Art and Home, mobila din pal a fost realizata de echipa 3D Desire Concept, iar de textile (perdele, draperii, pernute, storuri si cuvertura) s-au ocupat cei de la Karo Perdele. Patul si tablia au fost comandate de la Euromobila. Restul decoratiunilor care completeaza imaginea finala sunt de la IKEA. Tablourile au fost facute chiar de Sinziana, inspirata fiind de conceptul apartamentului si de paleta cromatica folosita. Corpurile de iluminat sunt de la Eglo (din colectia Cocoon). Bugetul s-a ridicat la aproximativ 7000 de euro.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole