Amenajare in 56 mp – cromatica subtila si minimalism cu influente nordice

Cu un perimetru limitat, acest apartament ne arata ca o amenajare frumoasa se poate realiza in orice spatiu. Avand 56 de metri patrati si doua dormitoare, locuinta a fost amenajata astfel incat sa satisfaca nevoile membrilor familiei, un cuplu impreuna cu copilul lor.

Deschide Galeria

Zona de zi cuprinde un living luminos, intr-o cromatica calda, placuta, unde albul, cremul, bejul si nuantele naturale ale lemnului sunt culorile predominante. Amenajarea are ca sursa de inspiratie decorul scandinav. Mobilierul si decoratiunile tind spre un minimalism specific stilului nordic. O canapea, un scaun fotoliu, o masuta de cafea si o comoda pentru televizor, iata piesele care compun livingul. Geometria mobilierului ales a fost atent gandita pentru a sprijini ideea de spatiu aerisit si degajat. Fiind ridicata de la podea prin cadrul metalic cu picioare, canapeaua lasa impresia ca pluteste si ca nu incarca spatiul. Albul lucios al comodei si al masutei sprijina si el acest efect vizual al amplificarii spatiale. Tablourile cu rame negre decoreaza placut peretele, iar corpul de iluminat este aproape insesizabil. Plantele ofera o pata de culoare si un aer fresh in decor.

Spatiul bucatariei mizeaza pe acelasi minimalism eficient, corpurile oferind spatiu suficient pentru depozitare. Alegand sa incastreze electrocasnicele in interiorul mobilierului, designerul a realizat o imagine compacta a bucatariei care astfel se integreaza subtil in ansamblul amenajarii zonei de zi. Masa cu scaunele au un aer usor vintage, aducand o aura aparte acestui spatiu. Albul este predominant si in acest sector fiind bine pus in valoare si de corpurile de iluminat tip spoturi.

Zona de noapte cu dormitoarele ne ofera aceeasi senzatie placuta de relaxare prin cromatica si elemente simple: un pat, doua noptiere albe, un dulap incastrat in perete si o oglinda care reflecta lumina si largeste putin spatiul. Camera copilului, desi mica, ofera spatiul pentru joaca, iar accentele de culoare sunt binevenite pentru un aer vesel al incaperii.

Iata cum o amenajare simpla, cu detalii minimale poate fi realizata intr-un spatiu mic, punandu-l astfel in valoare si oferind celor care locuiesc in el confort si placere. 

Sursa foto: planete-deco.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole