Amenajare in 90 mp – design functional la superlativ

Deseori va spun ca nu ratez nicio sansa de a va arata amenajari frumoase, realizate cu bun-gust din care fiecare din nou poate prelua idei intr-o mai mica sau mai mare masura. Ne reintoarcem in Spania, mai exact in Barcelona, unde intalnim o amenajare de apartament care mi-a atras atentia intr-un mod foarte placut.

Deschide Galeria

Desi suprafata e una destul de generoasa, 90 de metri patrati, configuratia nu oferea prea multa functionalitate. Astfel, principala sarcina a designerilor de la Drom Living a fost aceea de a maximiza fiecare functiune, de a amplifica spatiul si de a lasa cat mai multa lumina naturala la interior. In plus, proprietarii si-au dorit multiple spatii de depozitare adecvate nevoilor lor.

S-a mizat mult pe spatii deschise, care comunica intre ele; astfel, zona de zi cuprinde livingul si locul de luat masa, dar cel mai interesant in acest context este legatura creata intre cele doua functiuni. Pentru pardoseala s-au ales placi ceramice care imita lemnul ce se continua ingenios pe perete. De asemenea, pentru a castiga mai mult de depozitare, dulapurile au fost realizate pe comanda si au fost montate pana in tavan, optimizand astfel spatiul pe verticala. Mobilierul alb, cu linii simple si cu un finisaj lucios se potriveste de minune in acest context.

Zona de living cuprinde o canapea confortabila, doua masute de cafea si o comoda joasa pe care s-a asezat televizorul. Dar partea cea mai frumoasa a lui este suprafata vitrata formata din usi care se culiseaza, permitand accesul pe terasa. 2 rolete semi-transparente asigura intimitatea necesara, fara a bloca total lumina naturala atat de importanta pentru un interior. Imi place ideea covorului (in special modelul) care separa functiunea zonei de conversatie de cea a diningului.

Foarte potrivita este si cromatica predominant neutra, cu accente de gri pentru pereti si nuante inspirate de culoarea naturala a lemnului. Alaturi de lumini adaptate spatiului, aceasta amenajare ne inspira confort, stare de bine si eleganta gratie pieselor de mobilier integrate in decor (scaunele Eames negre cu masa din lemn si corpurile de iluminat suspendate, albe imprima un aer rafinat interiorului).

Spatiul bucatariei a fost bine optimizat. Avand o configuratie pe lung, designerii au optat pentru o dispunere paralela a zonelor de lucru; in plus, exista si o zona cu un blat prelungit ce se foloseste ca loc de luat gustari rapide si completat cu scaune Tolix albastre care merg bine cu pardoseala cu placi tip patchwork.

Interesant este cum se face trecerea spre dormitoare: din dreptul dulapurilor de care spuneam mai sus, o usa culisanta ne conduce spre zona de noapte. Este aproape imperceptibila intrucat pastreaza designul si culoarea dulapurilor albe in continuarea careia se afla.

Suprafata acestui apartament este echivalentul unei locuinte cu 4 camere de la noi. In mod firesc si aici exista 3 dormitoare, un dormitor matrimonial si doua ale copiilor cu baia separata. Simplitatea functionala cu accente calde de lemn se pastreaza si in zona de noapte. Foarte frumos decorat peretele cu 2 fotografii inramate ca piese de accent. Tonul minimalist al amenajarii permite ca spatiul sa respire fara a face rabat de la estetic. Aceeasi eleganta discreta o vom gasi si in baia matrimoniala integrata in spatiul dormitorului. Dormitoarele copiilor adolescenti au fost conturate in jurul unui design scandinav, pastrand functionalitatea ca element de baza.

Sunt convinsa ca acest apartament va inspira pe multi dintre voi! Eu deja mi-am notat cateva idei pe care le voi aplica cu siguranta. Dar haideti in galerie sa vedeti fiecare camera in detaliu.

Sursa: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole