Atunci cand ai o viata activa si iti doresti ca locuinta ta sa fie atat loc de relaxare cat si de indeplinire a sarcinilor intr-o maniera cat mai facila, o amenajare functionala cu accente scandinave este una din solutiile cele mai eficiente si usor de realizat.
In cazul de fata vorbim de un apartament cu doua camere, de mici dimensiuni, dedicat unui cuplu tanar cu un stil de viata alert.
Bucataria monocromatica scoate in evidenta elementul natural reprezentat de lemn, pe care il regasim in compozitia mobilierului si a parchetului. Pentru ca spatiul este restrans, mobilierul are o linie simpla si minimalista ce incastreaza electrocasnicele intr-o maniera subtila. Elementul care atrage in mod inevitabil atentia este peretele al carei vopsea ne permite sa lasam o amprenta personala pe suprafata acestuia. Pentru ca din punct de vedere vizual camera se compune din doua non-culori, accesorizarea cromatica este la indemana si astfel putem observa asortarea discreta a nuantelor de orange si verde natural.
Living-ul devine pata de culoare a amenajarii si pune in evidenta turcoaz-ul prin canapea, scaun de birou si accesorii textile. Mobilerul continua linia celui din bucatarie in aceeasi maniera minimalista si pozitioneaza central un tablou pictat modern. Si, pentru ca si aceasta camera doreste sa aduca un mare plus amenajarii, intr-un mod nonconformist, scoate in evidenta un hamac multicolor incastrat in tavan, perfect pentru un timp de relaxare mai distractiv.
Dormitorul matrimonial creeaza o atmosfera romantica pastrand in aceeasi masura design-ul celorlalte incaperi. Vizual, cromatica se calmeaza si se pune accent pe nuante de beige, crem si maro. Singurul element care iese din tipare este peretele identic cu cel din bucatarie, care permite expunerea imaginatiei in cel mai creativ mod.
Baia se contureaza intr-un mod relaxant asemenea locatiilor dedicate si, luand forma unui spa de lux in dimensiuni reduse, aduce ca elemente predominante lemnul si plantele decorative. Design-ul este simplu si fresh si are la baza luminozitatea si largirea vizuala a spatiului.
De cele mai multe ori spatiul redus ne poate pune in dificultate alegerile insa, pentru a satisface corect orice nevoie, este necesar a se pune pe primul plan un grad ridicat de functionalitate in ceea ce priveste compartimentarea acestuia si a tuturor elementelor ce il compun.