Amenajare in culori de vacanta intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Arhitectul Sergiu Califar si echipa sa de la Pure-Mess Design si-au propus sa ne poarte astazi pe taramuri de vacanta cu o amenajare inspirata de insulele grecesti. Vorbim despre un apartament de 3 camere, cu o suprafata de 80 metri patrati, situat intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti.

Deschide Galeria

Inspiratia amenajarii a pornit chiar de la beneficiari, un cuplu tanar, care iubeste sa calatoreasca, Grecia fiind una din destinatiile preferate. De aici si pasiunea pentru nuantele de albastru si turcoaz pe care si le-au dorit integrate in amenajare, cromatica care sa-i duca cu gandul la vacanta si relaxare.

Designerii de la Pure-Mess au ascultat dorintele beneficiarilor si au dezvoltat un proiect de amenajare al carui concept porneste de la insula greceasca Santorini, mizand, in acelasi timp, pe obtinerea unui spatiu functional si modern. Un mare avantaj il constituie pozitionarea apartamentului, cu vedere spre Lacul Morii si parcul Crangasi si mai ales suprafetele vitrate mari prin care poti admira panorama de invidiat.

Zona de zi

Functiunile apartamentului sunt bine delimitate. Spatiul de zi cuprinde o suprafata generoasa a casei care a permis designerilor sa imbine un dining cu un aer degajat, dar si o zona de conversatii, precum si un divan pentru lectura sau relaxare. Avand in minte tematica amenajarii, canapeaua si divanul au fost alese intr-o nuanta foarte placuta de albastru, realizate pe comanda la Mavinni Mobili.

Zona de zi se contureaza intr-un tot unitar gratie paletei cromatice de albastru, albastru-indigo, turcoaz, pana la accente de galben (vezi bancheta din dining) si bejurile ca de nisip, toate pe un fundal neutru al esentelor de lemn natur care transforma totul intr-un camin cald si primitor. Amenajarea pastreaza un caracter contemporan prin liniile designului. De remarcat compozitia mobilierului din living, corpuri inchise versus rafturi deschise, un joc al geometriilor excelent redat pe fundalul cu tapet stilizat semnat de Barbara Becker. Masa de dining si corpurile de iluminat au fost realizate de catre cei de la Domicilio, excelent integrate in contextul tematic.

Bucataria

Elementele comunica firesc, iar motivul vacantei se regaseste discret in detaliile cromatice ale decorului. Vizual, bucataria lasa impresia ca face parte din acelasi ansamblul al camerei de zi, insa este separata discret de un panou de sticla securizata. Astfel, mirosurile din bucatarie nu patrund in interiorul livingului, iar spatiul isi pastreaza luminozitatea si continuitatea.

Bucataria a fost gandita ca o zona fresh, dar cocheta in acelasi timp. Mixul de alb-albastru si lemn reusesc sa surprinda si sa sparga oarecum liniaritatea compozitiei. Panoul din sticla colorata in turcoaz ne aminteste din nou de motivul marin; frontul mobilierului este realizat din MDF vopsit. Electrocasnicele sunt incorporate in interiorul dulapurilor, conferind o unitate vizuala amenajarii.

Dormitoarele

Zona de noapte preia paleta cromatica a livingului, dormitoarele fiind construite astfel incat sa te poti bucura de privelistea de la exterior. Nuantele sunt mai odihnitoare fiind folosite tonuri de bejuri si griuri calde. Patul din dormitorul matrimonial atrage atentia prin tapitarea ce duce cu gandul la o tablie moale si numai buna pentru sprijinit. Dulapul pentru haine este unul generos, intins pe tot peretele cu oglinzi incorporate pentru a da un plus de profunzime camerei si a reflecta din lumina naturala. Sertarele din mijloc ofera oportunitatea unei depozitari variate mixand in acest fel ideea de dulap cu comoda intr-un singur corp eficient si unitar.

Pentru dormitorul mic, designerii au mizat pe un contrast mai puternic si mai indraznet, in tonuri mai reci, dar in spiritul cromaticii de baza. Aceasta camera este momentan destinata oaspetilor, urmand a fi modificata pentru un viitor copil. Predomina spatiile de depozitare, pe langa clasicul dressing intalnim si un sistem tip lada in spatele canapelei extensibile. Peretele-accent cu mapamondul desenat incununeaza intr-un mod artistic tematica vacantei desfasurata pe parcursul amenajarii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole