Amenajare in spirit clasic intr-un apartament de 43 mp

Amenajarea pe care ti-o propunem astazi are o incarcatura emotionala aparte. Alena, designerul care s-a ocupat de acest apartament, a gandit spatiul chiar pentru mama ei. A avut la dispozitie 43 metri patrati pe care i-a optimizat si amenajat pentru un locuit cat mai confortabil. Hai sa citesti, in continuare, mai multe detalii despre aceasta amenajare.

Deschide Galeria

Alena a ales sa pastreze configuratia initiala, camera principala, bucatarie si baie. Pentru a crea mamei un plus de confort, a ales sa integreze si o mica zona de dormit, alta decat o canapea extensibila. Stiind cat de mult ii place mamei sa gateasca, a ales sa pastreze bucataria inchisa, iar amenajarea sa fie cat mai functionala si sa includa si locul pentru luat masa.

Stilistic, decorul urmeaza o linie clasica, fara ca spatiul sa para prea aglomerat cu mobilier sau accesorii specifice. Din contra, tinand cont de dimensiunile reduse, Alena a mizat pe crearea de spatii aerisite, luminoase, fluente. Astfel, in camera vom gasi atat o zona de living, cu canapea si spatiu TV, dar si dulapuri pentru depozitare dispuse simetric de o parte si cealalta a canapelei. Ambientul ne inspira eleganta, piesele fiind atent selectate. Zona de budoar iese in evidenta prin caracterul special al mobilierului si oglinzii.

Zona de dormit a fost creata intr-o nisa, cu spatiu suficient cat sa adaposteasca un pat. Delimitarea de  restul camerei se face prin draperii. Pentru a pune in valoare acest colt, unul din pereti a fost zugravit cu un galben-solar si adaugate corpuri de iluminat pentru o lumina uniforma. Predomina o baza de culori neutre, calde, de crem si bej, cu mici accente cromatice de albastru sau galben. Motivul albastrului il vom intalni si in hol, pe peretele cu usa de la intrare; tot in hol, a fost integrata principala zona de depozitare, cu dulapuri inalte pana in tavan.

Pentru bucatarie, Alena a ales un mobilier albastru-ciel, o nuanta tare placuta si reconfortanta. Inspiratia designului clasic o regasim si aici, insa intr-o nota mai moderna. Ne atrage atentia si spatul creat pentru luat masa, cu bancuta de o parte si scaune de cealalta. Mobilierul este dispus in forma literei L pentru a optimiza blatul de lucru. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra un decor unitar si ordonat. Benzile LED de sub dulapuri aduc un plus de lumina necesar zonei de lucru. Per ansamblu, bucataria conturata este armonioasa si potrivita nevoilor unei singure persoane.

Design: Alena Ponkratova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole