Amenajare in stil clasic cu elemente glam intr-un apartament de 70 mp din Cluj

Apartamentul de 70 de metri patrati amenajat de Alexandra Chis dispune de o compartimentare relativ comuna: bucatarie de tip open space cu living, doua dormitoare, o baie si o zona de depozitare.  Surprinde insa prin stilul ales, un clasic cu influente moderne, extrem de elegant si confortabil. Impresia vizuala este una echilibrata, consecventa pana in cele mai mici detalii ale amenajarii.

living mobilat in stil clasic in culori neutre
Deschide Galeria

“Ne-am ocupat cu drag si entuziasm de tot, de la concept de design la urmarirea indeaproape a santierului, lansarea comenzilor, organizarea livrarilor si, nu in ultimul rand, decorarea locuintei, astfel incat ei sa se poata bucura de rezultatul final.

Ne-au dat frau liber imaginatiei si implemantarii. Au fot prezenti pe santier la inceput, cand ne-au dat cheile, in trecere de doua ori cand eram in mijlocul lucrarilor si la final cand le-am prezentat rezultatul final. Pe toata perioada colaborarii, nu s-au pronuntat deloc ” ne povesteste autoarea proiectului.

Pentru a ajunge la imaginea finala a amenajarii, proiectul a demarat cu lucrari importante de renovare, apartamentul fiind situat intr-un imobil mai vechi si nu fusese renovat de mai mult timp.

Astfel, au fost inlocuite placile ceramice din baie, destul de vechi, a fost schimbat parchetul laminat cu un parchet stratificat Woodcore. Peretii au fost decopertati, indreptati si finisati cu vopsea speciala pe baza de latex, extrem de rezistenta, de la Benjamin Moore.

Cerinta principala a clientilor a fost conturarea unui interior clasic, calduros si elegant si in acelasi timp cu o atmosfera primitoare, confortabila. La final, cand au vazut rezultatul la intalnirea de predare-primire, au fost extrem de bucurosi si multumiti.

Stilul ales mizeaza pe un amestec de elemente glam (folosirea pieselor de oglinda frezata, catifea, cristale) cu elemente clasice (plinta, profilele decorative, cornisa, frezarile corpurilor de mobilier, paleta cromatica).

La nivel cromatic clientii si-au dorit subtilitatea caracteristica stilului clasic, folosirea nuantelor deschise, pastelate care au si avantajul de a pacali privirea si a mari vizual spatiul.

Iluminatul este o parte foarte importanta a proiectului, a fost  atent studiat, atat ca trasee si pozitionare a corpurilor de iluminat cat si ca expresie stilistica  in sine. Arhitectul a propus corpuri de iluminat clasice tip plafoniera cu cristale si candelabre supradimensionate, menite sa accentueze o anumita zona.

Designer:  Acdesign – Alexandra Chis

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole