Amenajare in stil clasic cu elemente glam intr-un apartament de 70 mp din Cluj

Apartamentul de 70 de metri patrati amenajat de Alexandra Chis dispune de o compartimentare relativ comuna: bucatarie de tip open space cu living, doua dormitoare, o baie si o zona de depozitare.  Surprinde insa prin stilul ales, un clasic cu influente moderne, extrem de elegant si confortabil. Impresia vizuala este una echilibrata, consecventa pana in cele mai mici detalii ale amenajarii.


Deschide Galeria

“Ne-am ocupat cu drag si entuziasm de tot, de la concept de design la urmarirea indeaproape a santierului, lansarea comenzilor, organizarea livrarilor si, nu in ultimul rand, decorarea locuintei, astfel incat ei sa se poata bucura de rezultatul final.

Ne-au dat frau liber imaginatiei si implemantarii. Au fot prezenti pe santier la inceput, cand ne-au dat cheile, in trecere de doua ori cand eram in mijlocul lucrarilor si la final cand le-am prezentat rezultatul final. Pe toata perioada colaborarii, nu s-au pronuntat deloc ” ne povesteste autoarea proiectului.

Pentru a ajunge la imaginea finala a amenajarii, proiectul a demarat cu lucrari importante de renovare, apartamentul fiind situat intr-un imobil mai vechi si nu fusese renovat de mai mult timp.

Astfel, au fost inlocuite placile ceramice din baie, destul de vechi, a fost schimbat parchetul laminat cu un parchet stratificat Woodcore. Peretii au fost decopertati, indreptati si finisati cu vopsea speciala pe baza de latex, extrem de rezistenta, de la Benjamin Moore.

Cerinta principala a clientilor a fost conturarea unui interior clasic, calduros si elegant si in acelasi timp cu o atmosfera primitoare, confortabila. La final, cand au vazut rezultatul la intalnirea de predare-primire, au fost extrem de bucurosi si multumiti.

Stilul ales mizeaza pe un amestec de elemente glam (folosirea pieselor de oglinda frezata, catifea, cristale) cu elemente clasice (plinta, profilele decorative, cornisa, frezarile corpurilor de mobilier, paleta cromatica).

La nivel cromatic clientii si-au dorit subtilitatea caracteristica stilului clasic, folosirea nuantelor deschise, pastelate care au si avantajul de a pacali privirea si a mari vizual spatiul.

Iluminatul este o parte foarte importanta a proiectului, a fost  atent studiat, atat ca trasee si pozitionare a corpurilor de iluminat cat si ca expresie stilistica  in sine. Arhitectul a propus corpuri de iluminat clasice tip plafoniera cu cristale si candelabre supradimensionate, menite sa accentueze o anumita zona.

Designer:  Acdesign – Alexandra Chis

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...