Amenajare in stil scandinav – Eleganta si confort in doar 23 mp

Cele mai citite

Amenajat pentru un cuplu tanar, designerul Anna Smolyakova a reusit sa integreze in acest apartament de doar 23 de metri patrati toate zonele necesare unei locuinte functionale iar prin stilul scandinav, folosind culori pastelate si tonuri neutre i-a conferit personalitate spatiului.

Deschide Galeria

Bucataria, zona de luat masa, livingul, dormitorul si o mica zona de studiu, formeaza un spatiu deschis care comunica foarte bine, toate fiind proiectate si amenajate in detaliu pentru a beneficia de fiecare centimetru patrat. Poate parea surprinzator, insa toate aceste zone de zi au incaput in doar 16 metri patrati.

Autoarea proiectului ne povesteste ca “fiecare detaliu are functiunea lui, ceea ce transforma interiorul intr-un singur organism in care toate elementele sunt interconectate in mod logic.”

Detaliile de rezolvari estetice si functionale din aceasta amenajare sunt un exemplu graitor asupra multiplelor solutii de amenajare a unui spatiu mic. Un concept unitar si ritmul elementelor folosite constituie baza designului pentru spatii mici.

Printre avantajele acestor apartamente mici se numara accesibilitatea ca pret pentru tineri si posibilitatea de implementare a unor idei si solutii moderne de amenajare.

Paleta cromatica folosita este tipica stilului scandinav, culori neutre, naturale, calduroase. Nuantele folosite pentru fundal sunt deschise, calme; contrastate de mici insertii de griuri naturale, verde, portocaliu-piersica.

Textura de beton, nuantele de gri, accesoriile aurii, covoarele texturate adauga varietate amenajarii. Ritmul de elemente verticale confera proportiilor spatiului  un echilibru necesar in timp ce accentele de gri inchis creeaza contrast.

In cadrul amenajarii au fost propuse diferite scenarii de iluminat. Astfel, spoturile incastrate in tavan  constituie sursa principala de iluminat general. Pentru accente de lumina au fost folosite  aplice de perete in zona patului si o lampa suspendata deasupra mesei.

Patul incastrat intr-o nisa, este separat de bucatarie printr-un ritm de lamele de lemn, riflaj ce ii confera intimitate si in acelasi timp lasa lumina naturala sa inunde intreg spatiul.  Cu somiera rabatabila, patul are o depozitare ascunsa extrem de utila.

Mobilierul a fost realizat in intregime la comanda pe baza desenelor realizate de arhitect, asigura un aspect ingrijit si ordonat  al spatiului. In bucatarie au fost  incastrate masinile de spalat rufe si vase,  in timp ce frigiderul a fost amplasat in linia de mobilier continuua din hol.

Designer: Anna Smolyakova

Foto: KONSTANTIN MALYUTA

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa