Recompartimentare functionala si amenajare in tendinte pentru un apartament cu o camera

Galbenul este culoarea sezonului, tendintele surclasandu-l pe primele locuri atat in materie de vestimentatie, cat si de design interior. Si cum poti pune mai bine in valoare o locuinta restransa daca nu prin a ii oferi sansa sa se evidentieze cromatic?

Deschide Galeria

Asa se intampla si in cazul acestei amenajari care ne infatiseaza o garsoniera recompartimentata functional si cu un grad ridicat artistic in ceea ce priveste accentele vizuale si accesorizarea naturala. Bazata pe culori calde, detalii murale si flori ornamentale, scoate in evidenta eleganta si feminitatea unei transformari de efect.

Bucataria are in componenta sa zona de pregatire a mesei si cea de dining, izolate uniform cu ajutorul detaliilor cromatice si compozitionale. Mobilierul este unul in linii simple si se continua cu naturaletea lemnului, prezent atat in compozitia sa, cat si in podea. Pentru a se pastra o atmosfera clasica, se opteaza pentru un perete decorat cu placi de faianta ce infatiseaza patternuri vintage. Modernismul isi face loc prin intermediul zonei de dining unde, toate componentele au un caracter minimalist si contemporan. Vorbim in acest caz de o masa rotunda cu un singur picior, 3 scaune cu design abstract si corpuri de iluminat ce pastreaza acelasi stil. Pentru ca galbenul este nuanta care capata un rol principal in aceasta transformare, culoarea draperiilor aduce un plus de caldura si voiosie intregului spatiu.

Camera principala se transforma functional in doua incaperi, una cu rol de living si cealalta cu rol de odihna, prin introducerea unui perete despartitor central tapetat si accesorizat pe margini cu mozaic din oglinzi. 

Pentru spatiul dedicat living-ului se aduc laolalta o canapea, doua fotolii si o masuta de cafea, toate cu design modern. In cazul acestor componente de mobilier catifeaua colorata este cea care aduce in discutie un vibe energic perfect pentru petrecerea unui timp de calitate acompaniat. Tot aici regasim un dressing care ocupa intreaga suprafata a peretelui care face legatura cu exteriorul si o biblioteca, ambele cu un stil ce alege linia clasica. 

Spatiul dedicat odihnii, aflat de partea celalata a peretelui despartitor, este unul intim si relaxant. Nuantele derivate de gri, pastelurile si accentele de galben il ajuta sa ofere cadrul benefic unei odihni pe masura, asta cu ajutorul unui pat confortabil si a unui iluminat artificial discret.Avand la dispozitie o arie destul de restransa, pentru un confort maximizat este necesar ca fiecare spatiu sa fie exploatat la un nivel cat mai ridicat, astfel ca, aceasta amenajare ne prezinta transformarea balconului intr-un loc relaxant prin amplasarea unei mese rotunde si a doua scaune cu design minimalist intr-un cadru natural, accentuat de adaugarea ghivecelor cu flori.

Spatiul baii respecta intr-o maniera cat mai precisa tendintele actuale: un blat pe lung care acopera si zona de depozitare, o oglinda supradimensionata, componente sanitare moderne si o zona separata pentru dus. Decorarea murala este cea care capata insemnatate, faianta prezentand patternuri florale in nuante derivate de maro si beige. 

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole