Amenajare in tendinte pentru un apartament de familie

Atunci cand vorbim de locuinta unei familii tinere, procesul de modificare a spatiului pus la dispozitie trebuie sa implice nevoile si gusturile fiecarui membru in parte, construindu-se in primul rand pe o baza a functionalitatii.

Deschide Galeria

Aceasta amenajare schimba complet schita initiala si, din starea bruta a apartamentului cu 2 camere distribuit inegal, transforma intreaga suprafata intr-un apartament cu 3 camere, modern si primitor.

Stilul ales pentru aceasta schimbare porneste de la ideea utilizarii liniilor simple, atat in alegerea unei coloristici calde, cat si a unor componente extrem de minimaliste cu accente moderne.

Bucataria si living-ul formeaza impreuna o singura incapere insa, din punct de vedere vizual, acestea isi delimiteaza cu exactitate zonele proprii. Mobilierul bucatariei este unul modern si minimalist, pe colt, cu finisaje rotunjite, simplist, in nuante de ulm si gri. Zona de servire a mesei devine pata de culoare si naturalete a spatiului remarcandu-se prin nuanta de rosu aprins a scaunelor si prin ornamentarea cu plante naturale. 

Destul de restrans, living-ul se infatiseaza strict ca zona de relaxare prin amplasarea unei canapele si unei comode simple, ambele cu design modern. Singurele elemente care se fac remarcate sunt tapetul cu pattern geometric si colorat, lampadarul asimetric si suportul plantei decorative, al carui nuanta argintie nu poate fi trecuta cu observatia.

Dormitorul matrimonial pastreaza in accesoriile textile si mural nuanta naturala a lemnului parchetului, oferind astfel camerei posibilitatea de a isi largi vizual spatiul, iluzie accentuata si de amplasarea unei oglinzi de mari dimensiuni pe peretele opus patului. Detaliul natural al lemnului se regaseste si in tapetul din spatele patelui, iar atmosferei de relaxare si repaus i se suprapune, intr-o maniera opusa, conceptul de motricitate ilustrat de tabloul care infatiseaza schita unei biciclete.

Dormitorul celui mai mic membru al familiei emana energie si inocenta, amenajarea acestuia avand rolul de a oferi mai intai functionalitate. Atat patul cat si dressingul sunt asezate pe lateralul lungimii camerei si asta pentru a putea asigura un spatiu larg desfasurarii activitatilor la care cel mic adera, indiferent ca vorbim de activitati artistice sau sportive. Nuantele de verde crud regasite mural si in textile ofera acel finisaj fresh de care camera are nevoie pentru calmarea vizuala. In ceea ce priveste iluminatul artificial, se poate observa prezenta unei lustre neconventionale, moderne, care permite propagarea luminii in toate colturile camerei.

Intr-un stil specific scandinav, baia reuseste sa se remarce prin folosirea indeosebi a nonculorilor, renuntand la ideea de marire vizuala prin folosirea pastelurilor si asta deoarece vorbim de o suprafata extinsa care face accesibila aducerea in interior a electrocasnicelor dedicate. Oglinda de mari dimensiuni, mobilierul minimalist si plantele decorative, sunt dovada ca vorbim de o transformare de actualitate si care respecta tendintele.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole