Amenajare in tendinte pentru un studio de 37 metri patrati din Bucuresti

Pentru a isi putea exercita pe deplin statutul de locuinta, un spatiu de dimensiuni reduse are, mai intai de toate, nevoie de functionalitate.

Deschide Galeria

In cazul acestei amenajari, designer-ul Andreea Stefan accepta provocarea transformarii unui studio din Bucuresti intr-un spatiu  in tendinte, adaptat nevoilor oricarui beneficiar.

Pentru a respecta linia impusa de majoritatea amenajarilor actuale, baza pe care se cladeste aceasta transformare se traduce prin crearea unui spatiu incapator si in acelasi timp aerisit, cu zone delimitate.

Alegerea unui parchet deschis la culoare atat in linving, cat si in bucatarie si dormitor, ofera continuitate intregului spatiu si ii asigura un efect de marire din punct de vedere vizual. Albul este nuanta de baza si se regaseste in cantitati mari, fiind exprimat mural si prin intermediul corpurilor mari de mobilier.
Pentru delimitarea eficienta a fiecarei zone se apeleaza atat la creativitate, cat si la estetic. Astfel, intre spatiul dedicat dormitorului si cel al livingului, se introduce o usa din lemn, culisanta, prinsa pe o sina metalica neagra. Pe langa rolul de separare al zonelor pe care aceasta usa il detine, nu trebuie omis faptul ca accesorizeaza estetic dar si functional intreaga locuinta, fiind prevazuta cu o oglinda de mari dimensiuni.

Livingul aduce in prim plan o pata de culoare prin introducerea in peisaj a unei canapele galbene ce contrasteaza cu detaliile masutei de cafea, hartii metalice si bradului nonconformist. Atunci cand avem de a face cu o camera de dimensiuni reduse, in cazul ferestrelor se opteaza pentru folosirea storurilor romane in locul draperiilor, rolul acestora fiind acela de a oferi spatiu si adancime. Intr-o maniera practica, delimitarea living-ului de catre spatiul holului se face cu ajutorul unui corp de mobilier cu dublu rol: minibar si pantofar.

Dormitorul este unul minimalist, in culori deschise, compus dintr-un pat dublu central, un dressing pe tot peretele si un dulap cu spatii de depozitare deschise. Corpurile de iluminat moderne impreuna cu draperia inchisa la culoare, ofera posibilitatea aducerii in prim-plan a unei atmosfere de relaxare intr-un cadru intim.
In spatele unei usi moderne din sticla se regaseste bucataria. Aici, mobilierul continua linia celorlalte corpuri, pastrand nuanta imaculata de alb si oferind placilor de faianta multicolore posibilitatea de a iesi in evidenta.

In cazul baii, simplitatea si naturaletea sunt cele doua puncte forte. Beige-ul, lemnul natural si accentele de verde, dau senzatia de prospetime si maresc vizual intreaga incepere. In ceea ce priveste corpurile sanitare si componentele de iluminat artificial, abstractul modern este cel care isi pune amprenta, conturand intr-o maniera minimalista un spatiu functional si relaxant.

Conturarea unui spatiu care sa se preteze foarte bine unei persoane tinere sau unui cuplu de tineri, necesita cu precadere experienta si imaginatia unui designer. In cazul de fata, Andreea Stefan transpune in realitate dorinta tuturor celor care au in posesie o locuinta de dimensiuni reduse: transformarea acesteia intr-un spatiu larg, functional, intim si cel mai important, modern.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole