Amenajare in tonuri neutre apartament de 4 camere din Bucuresti

Povestea amenajarii unui apartament de patru camere din Gramont Residence , o amenajare moderna ce poarta semnatura Cristian Patrascu Studio, a inceput prin alegerea unei palete cromatice neutre, la care au fost adaugate accente de culoare in nuante de galben.

Deschide Galeria

Locuinta de 127 de metri patrati este compusa din hol de intrare, zona de zi  deschisa (bucatarie, loc de luat masa, living), un hol lung care leaga dormitoarele, doua bai, dormitorul matrimonial, dormitorul de oaspeti si cel al copilului.

Compartimentarea a fost pastrata asa cum a fost preluata de la dezvoltator intrucat corespundea foarte bine nevoilor proprietarilor. Mici zonificari au fost create cu ajutorul pieselor de mobilier: in zona de zi de exemplu, datorita pozitionarii ansamblului de mobilier si televizor, canapeaua a fost amplasata in centrul camerei iar in spatele ei a fost instalata o biblioteca in acelasi ton de culoare; o delimitare discreta si extrem de functionala.

“Desi zona holului de la intrare este relativ mica, acolo regasim un dressing cu fete de oglinda ce ascunde masina de spalat, precum si un spatiu unde poate glisa taburetul. ”

Paleta cromatica neutra propusa de arhitecti are la baza nuante de gri, bej, grej , nuante care au fost folosite in diferite combinatii de texturi si materiale. Cu toate ca pot parea nuante reci, prin folosirea lor la materiale moi reusesc cu succes sa incalzeasca atmosfera locuintei.

Nuanta galben-mustar a draperiilor din living, cele doua scaune de dining galben intens, panourile de muschi verde de pe peretele din hol si bucatarie, nuanta de caramiziu de la partea inferioara a peretelui din hol, toate aduc o pata de culoare amenajarii si confera personalitate spatiului.

In amenajarea dormitorului matrimonial au fost folosite mai multe nuante de gri, in contrast cu alb si crem. Spatiul de depozitare a fost exploatat la maxim: linia de corpuri de mobilier in care a fost incadrat patul iar pe peretele opus regasim un dressing generos in nuante deschise si o biblioteca din lemn.

Dormitorul de oaspeti a fost amenajat in acelasi stil insa a primit mai mult accent de culoare: o zona de perete finisata  cu vopsea lavabila portocalie si draperiile mov.  Amenajat in nuante de verde si galben, dormitorul copilului este cea mai viu colorata zona a locuintei.

Locatie: Bucuresti, Romania

Tip: Apartament cu 4 camere

Suprafata: 127 mp

Buget design amenajare: 20000 €

Arhitect: Cristian Patrascu

Daca doresti sa colaborezi cu Cristian il poti contacta la adresa: contact@cristianpatrascu.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole