Amenajare inspirata de nuantele naturii intr-un apartament din Bucuresti

Designerul Georgiana Ursache ne propune astazi amenajarea unui apartament de 3 camere din Bucuresti, cu accente naturale, gandita in spirit cat mai functional.

Deschide Galeria

Fiind destinat inchirierii, proprietarul si-a dorit ca spatiul sa fie amenajat practic, dar confortabil si relaxant. Astfel, Georgiana a propus un concept inspirat de natura pentru a compensa zgomotul urban al bulevardului din apropierea imobilului.

Lucrarile au fost ample, peretii vechi au avut nevoie sa fie indreptati si rezugraviti, pardoseala initiala a fost decopertata, iar usile si ferestrele vechi au fost inlocuite. Noul parchet vine intr-o esenta de lemn deschisa la culoare, astfel incat alaturi de alb sa amplifice spatiul. In ceea ce priveste mobilierul, au fost alese piese de la Mobexpert si de la un producator din Bacau, Luxart&mob.

Intrucat apartamentul este vizitat si de turisti straini, Georgiana a venit cu ideea inserarii in amenajare a unor motive traditionale si ce loc mai potrivit decat in bucatarie. Mobilierul de aici este realizat din lemn stratificat de fag  pe care il regasim in compozitia blatului dar si a peretelui si a mesei, oferind continuitate si unitate vizuala. Braul incrustat in mobilier dialogheaza cu autocolantul de perete (de la Cai verzi pe pereti), un brau romanesc stilizat ce decoreaza ingenios peretele. Braul are nuante de verde, la fel ca tapiteria banchetei din zona locului de luat masa. S-a obtinut o bucatarie ergonomica si functionala, care beneficiaza de lumina naturala din belsug.

Pentru zona de living, s-au ales nuante inspirate de natura, cu o cromatica blanda, confortabila si relaxanta. Peretele cu televizorul a fost placat cu ardezie conturand o zona de accent, iar caloriferul a fost mascat cu un riflaj din lemn. Corpurile de iluminat de la Zaza Light puncteaza placut spatiile si le ofera personalitate.

Mobilierul din dormitor este minimalist si realizat pe comanda. Tapetul de la Amoart montat pe peretele cu tablia patului ofera o nota eleganta. Patul galben mustar este punctul focal al spatiului, asortat excelent cu draperiile.

Baia a fost amenajata pentru a profita de lumina naturală existentă pe toată durata zilei. S-au ales placi ceramice hexagonale, iar oglinda cu forma atipica ofera o nota ingenioasa decorului. Pentru a exploata la maxim spatiul, s-a optat pentru dus cu scurgere in pardoseala.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole