Amenajare cu stil intr-un apartament de 45 metri patrati

Ce poti face cu un apartament de 45 metri patrati? Nu prea multe, ai fi tentat sa spui la prima vedere. Hai sa vezi insa ce a reusit sa obtina Anastasia dintr-un astfel de spatiu.

Deschide Galeria

Ca un fel de contrareactie la minimalismul stilului scandinav, aceasta amenajare surprinde prin bogatia detaliilor, a decoratiunilor si accesoriilor care compun decorul apartamentului. Ne-a surprins intr-un mod placut amestecul de texturi si decorul pe alocuri extravagant.

Configuratia existenta nu a permis crearea unei camere noi pentru a contura dormitorul, insa el nu lipseste ca functiune din amenajare. Din contra, Anastasia a gandit spatiul astfel incat camera principala sa adaposteasca si o mica zona de living, dar si spatiu pentru dormit. Astfel, prima parte a incaperii ne aduce in prim plan o zona de conversatii, cu canapea, masuta de cafea si televizor, iar partea dinspre fereastra se continua cu un pat si noptiera, locul mini-dormitorului.

Pentru a delimita vizual cele doua zone, designerul a optat pentru un corp de biblioteca de inaltime medie, cu o parte din rafturi deschise, lasand o parte din lumina sa patrunda in restul camerei. De asemenea, restul mobilierului pastreaza aceasta inaltime redusa pentru a nu agresa spatiul.

Culorile deschise reusesc sa deschida si ele spatiul si sa-l amplifice. Din dorinta de a separa cele doua functiuni, s-au folosit modele diferite de tapet prin care sunt puse in evidenta zonele care compun camera: de o parte un model cu un imprimeu foarte discret si de cealalta parte unul care impacteaza prin culoarea inchisa. Restul finisajelor echilibreaza cromatica prin alb si crem. Elementele de decor precum covorul, draperiile sau lustra imprima confort si rafinament.

Bucataria vine cu o abordare surprinzatoare. Impresia de salon de zi e atat de puternica incat daca nu ar exista electrocasnicele, spatiul ar putea fi usor confundat cu sufrageria. Designul sofalei, scaunelor, mesei sau chiar al dulapurilor ne aminteste de interioarele in stil clasic, de aici si caracterul pretios al amenajarii. Locul de luat masa reuseste sa fie individualizat in cadrul bucatariei, delimitandu-se astfel de caracterul tehnic al acestei functiuni. Accesul spre balcon reprezinta un avantaj in special in zilele calde cand masa poate fi luata chiar in acest spatiu.

Chiar si spatiul din baie pare bogat in ornamente printr-un mix de placi de faianta crem-maro. Principala zona de depozitare o regasim in hol sub forma a trei dulapuri inalte pana in tavan oferind spatiu generos pentru diferite lucruri, de la haine groase, pana la incaltaminte.

Pe noi ne-a intrigat aceasta amenajare. Cu siguranta vor fi si elemente pe placul tau, precum si detalii in care nu te vei regasi, insa cu siguranta acest apartament de 45 metri patrati iti va starni admiratia. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole