Amenajare minimalista apartament mic – Confort si eleganta in nuante pastelate

Apartamentul pe care vi-l prezentam astazi a fost amenajat pentru o familie tanara cu trei membri, care si-a dorit o locuinta confortabila, functionala si in acelasi timp cu un impact vizual placut.

Deschide Galeria

Desi redus ca suprafata, apartamentul dispune de toate facilitatile si utilitatile pentru a asigura o viata de zi cu zi confortabila si optimista.

Spatiile de depozitare, extrem de importante in orice locuinta, mai ales intr-un apartament mic, au fost tratate ca obiecte de arta, avand astfel un dublu rol in cadrul amenajarii.

Regasim un punct de interes si o atractie in sine inca din zona intrarii, unde depozitarea este suspendata sub forma unui paralelipiped intr-o nuanta placuta de gri deschis, care coboara din plafon. Ideea de a suspendata piesele de mobilier a fost continuata si in cadrul baii.

O mini oaza de vegetatie, integrata ingenios in amenajarea zonei de zi, are rolul de a separa livingul de bucatarie si in acelasi timp ascunde prezenta unui dulap incastrat.

Bucataria moderna este definita prin liniile simple, geometria curata. Nu dispune de multe module de mobilier insa acestea se succed intr-o ordine ergonomica si asigura spatiul necesar pentru a gati confortabil.

Jocul de texturi utilizat aici creioneaza o atmosfera calma si stilata. Usile mobilierului de sub blat au o textura de beton aparent in timp ce corpurile de deasupra, care se prelungesc elegant pana in tavan, sunt realizate din placi cu textura de lemn natur. Pentru peretele de deasupra blatului designerii au optat pentru o placare cu sticla alba.

Electrocasnicele incorporabile, cuptorul, frigiderul si masina de spalat vase, intregesc imaginea moderna a bucatariei. Au fost alese intr-un finisaj contrastant cu restul amenajarii.

Textura riflata a tapetului propus pentru peretii din zona de zi si hol, impreuna cu nuanta pastelata folosita, asigura caracterul special al locuintei.

Arhitecti: Sergey Startsev si Anna Tarpujiyan, Astar Project

Foto: Mikhail Chekalov

Stilist: Sofia Kalbazova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole