Amenajare moderna in tonuri neutre

Povestea acestei amenajari incepe in 2021 din dorinta beneficiarilor (o familie tanara cu doi copii)  de a-si extinde locuinta si a crea o legatura mai stransa intre zona de zi si curte, neexploatata anterior.

Deschide Galeria

Dupa recompartimentare, partea din mijloc a casei a devenit spatiul intermediar si inima locuintei in acelasi timp. Livingul este format din trei zone care comunica vizual una cu cealalta si ofera o experienta variata de relaxare si petrecere a timpului liber: zona de bar, diningul si zona de lounge.

Designerii de la Citylife Arhitectura au abordat o paleta cromatica deschisa, in tonuri neutre, in deplin  acord cu stilul modern al amenajarii.

Lemnul masiv in tonuri deschise de stejar si fag, nuante de gri deschis folosite pentru materialul textil al canapelei si pentru draperii, efectul de beton aparent pe care il regasim la bucatarie si pe peretele cu usile glisante din sticla; toate acestea sunt puse cu grija intr-un echilibru cald-rece, moale-dur, reusind sa contureze o atmosfera relaxanta.

“Pentru bai am ales tonuri neutre si deschise, cu mici variantii discrete ale texturilor, in contrast cu acestea am inserat accente de negru mat aferente bateriilor si accesoriilor sanitare.”

Dormitorul matrimonial a fost proiectat ca fiind un spatiu intim, puternic separat de restul parterului inclusiv prin prezenta liniilor curbe, a materialelor moi care predomina; accentul de portocaliu intens al tesaturii patului confera un caracter aparte spatiului.

Riflajul din lemn natur, curbat pentru a masca un colt exterior nedorit, contribuie la atmosfera calda a dormitorului.

Dupa experienta acumulata in birouri de proiectare din Romania si din strainatate, Ioana Daria Toghe a fondat biroul de proiectare  Citylife Arhitectura in 2019, cu misiunea clara de a crea spatii contemporante, pliate pe nevoile si personalitatile fiecarui beneficiar in parte.

Design: Citylife Arhitectura

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole