Configuratie de doua camere si o suprafata de 50 metri patrati reprezinta descrierea multor locuinte din tara noastra. Iti propunem astazi sa explorezi o reamenajare pentru un astfel de spatiu si sa iti gasesti inspiratie pentru a porni propriul proiect in casa ta.

Una din modificarile substantiale realizate in acest apartament a fost modificarea paletei de culori. Intrucat apartamentul are avantajul unei privelisti frumoase, au fost inlocuite ferestrele din living cu usi care faciliteaza accesul in balcon. Astfel, camera primeste mai multa lumina naturala, iar culorile deschise sporesc senzatia de spatialitate.

Abordarea este una moderna, functionala. Au fost pastrate piese de mobilier dinainte de reamenajare si adaugate corpuri suplimentare pentru a asigura nevoile de depozitare. Un astfel de exemplu gasim in camera de zi; ansamblul din jurul televizorului este cel de dinainte de renovare, continuat cu un corp de biblioteca pentru depozitarea cartilor. Amenajarea este completata de o canapea tip coltar cu lada pentru depozitare ce poate fi usor folosita si ca o masuta de cafea sau un loc suplimentar de sezut. Decorul este presarat cu tuse de culoare la nivelul accesoriilor: covorul, draperiile sau pernele decorative. Ansamblul creat este armonios, unitar si luminos.

Holul este mai spatios decat ne-am imaginat. Din acest motiv, aici a fost amenajat locul pentru luat masa, chiar in dreptul bucatariei. De mentionat ca nu exista usi la camera de zi si bucatarie pentru a pastra un soi de continuitate la nivelul amenajarii. Folosirea aceluiasi tip de parchet pentru toate incaperile sporeste aceasta senzatie.

Bucataria este mica si ingusta, de aceea designerul a conceput un ansamblu optim pentru aceasta configuratie. A optat pentru mobilier dispus in forma literei L, cu electrocasnicele incastrate pentru a pastra un aspect ordonat, unitar. Fronturile crem, parchetul deschis la culoare pastreaza incaperea cat mai luminoasa posibil.

Pentru dormitor s-a dorit o amenajare care sa includa un dressing generos. Acesta a fost amenajat pe un intreg perete. Zona patului este pusa in valoare printr-un tapet cu imprimeu discret. Predomina si aici o cromatica neutra aleasa pentru a amplifica spatiul, destul de restrans. In plus, iluminatul artificial contribuie din plin la crearea unui ambient relaxant, tihnit, confortabil.

Urmarind un design modern, functional, s-a reusit o reamenajare plina de idei utile din care te poti inspira pentru renovarea propriului apartament. Succes!

Designer: Kata Koppany

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!