Amenajare moderna si eleganta intr-un apartament de 3 camere

Analizam astazi amenajarea in stil nordic modern a unui apartament cu 3 camere dintr-un ansamblu rezidential din Gdansk, Polonia.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost gandit pentru o familie activa, de 3 membri, care si-a dorit sa se bucure de fiecare moment petrecut acasa.

Bucataria si livingul coexista in acelasi spatiu open space unde predomina elemente din stilul nordic: lemnul, metalul si multe corpuri de iluminat.
In acest ansamblu distingem hota, tip turn, care impreuna cu blatul de lucru delimiteaza vizual bucataria de living. 

Zona de gatit este o adevarata incantare vizuala datorita aparatelor electrocasnice cu aspect metalic, a chiuvetei amplasate la geam, precum si a petei de culoare inchisa care continua spre tavan blatul de lucru.

Zona de luat masa se integreaza perfect intre canapeaua din living, insula de bucatarie si ferestrele deosebit de inalte protejate de jaluzele din panza. In aceasta zona, observam simetria si coerenta create de lampa de metal de deasupra mesei impreuna cu oglinda asezata pe latime pe peretele de langa masa.

Livingul intregeste in mod firesc incaperea: 
– gri-ul canapelei este asemnator cu tapiseria scaunelor din dining, 
– masuta de cafea este din acelasi lemn ca blatul bucatariei,
– bliblioteca livingului este o combinatie de alb si aceasi culoare a lemnului din bucatarie.

Peretele accent din living este folosit ca paravan pentru holul de intrare in casa, in care a fost amplasat o oginda si mai multe spatii de depozitare.

In hol nu putem sa nu remarcam caloriferul supradimensionat gri ce se asorteaza cu peretele accent din bucatarie si de la intrarea in casa.

Dormitorul matrimonial este un mix interesant intre confort si functionalitate. Senzatia de confort este oferita de patul generos si peretele capitonat de care este lipit.
Functionalitatea reiese din spatiile de depozitare prezente, dar si prin prezenta unui mic birou pentru zilele in care unul din cei doi soti este nevoit sa lucreze de acasa.

Dormitorul matrimonial beneficiaza de asemenea de o baie proprie cu dus, care este amenajata in culorile casei – alb, gri si galben.

Dormitor baietelului este amenajat in noul stil nordic cu accente industriale si se pastreaza mixul de functionalitate si confort: peretele din spatele patului este capitonat, in timp ce pe peretele opus exista un mic birou pentru cel mic.

Dupa trecerea in revista a intregii amenajari putem spune ca ce ne-a cucerit cu adevarat este capacitatea designerilor de a profita de lumina naturala si de a o completa in intregul apartament prin corpuri de iluminat inteligent alese.

Daca pe voi v-a impresionat altceva, asteptam parerile in comentariile de mai jos.

sursa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole