Amenajare primavaratica pentru apartamentul unei familii cu 4 membri

Pastelurile, luminozitatea sau caldura, sunt doar cateva dintre caracteristicile unei amenajari ce doreste sa transmita senzatia unei atmosfere desprinse din mijlocul naturii.

Deschide Galeria

In cazul acestui apartament de familie, spatiul generos permite o repartizare functionala a camerelor si o transformare vizuala in tendinte. Din punct de vedere estetic, scopul principal al amenajarii este acela de a transmite un aspect primavaratic care sa calmeze.

Coloristica se compune din pasteluri pe baza de roz, verde, albastru, galben si beige. In cazul bucatariei, acestea se intalnesc intr-un cadru retro conturat cu ajutorul design-ului mobilierului si patternului placilor de faianta care despart corpurile superioare de blat. Tot un aer vintage transmit si perdelele, zona de servire a mesei si corpurile de iluminat artificial iar intreaga organizare a spatiului face ca bucataria sa fie potrivita pentru un cadru de familie. 

Pentru ca vorbim de o familie numeroasa, planul initial al apartamentului cu trei camere se modifica usor, living-ul devenind dormitor matrimonial, iar dormitoarele dedicate membrilor mici ai familiei. Cadrul natural este foarte evident conturat in cazul acestei camere prin folosirea unui tapet inflorat ce ilustreaza frumusetea ciresilor in plina primavara. Albastrul evidentiat cu ajutorul catifelei impreuna cu accentele de roz pal, transforma incaperea intr-un spatiu intim si delicat, perfect pentru relaxare.

Plina de lumina si culoare, asa se exprima camera celui mai mic membru al familiei. Intr-o maniera minimalista si moderna, se aseaza un mobilier functional si practic, servind la asigurarea confortului atat in cazul unei varste fragede, cat si in perioada cresterii. Acesta se compune dintr-un patut pentru nou nascuti, o canapea, o masuta si doua scaune pentru copii. Culorile folosite mural si textil insenineaza camera, iar patternul draperiei si accesoriilor, impreuna cu picturile murale jucause, emana inocenta si voiosie, incarcand energetic intregul spatiu pus la dispozitie.

Camera cea mai artistica a intregii amenajari este cel de al doilea dormitor, dedicat adolescentului familiei, o camera care prin compozitia sa, nu face altceva decat sa vorbeasca in numele posesorului, caracterizandu-l in ce mai detaliat mod. Canapeaua si zona biroului se completeaza perfect cu accesoriile abstracte si culorile vii cu care sunt pictate manual. Aspectul de caramida al peretelui si draperia in culori inchise nu fac altceva decat sa inchida atmosfera si sa o transforme intr-o zona perfecta pentru inspiratie si dezvoltarea creatiei.

Pentru ca vorbim de un apartament cu 3 camere, structura acestuia are in componenta sa doua bai. Acestea reusesc in egala masura sa pastreze primavara ca si subiect principal al amenajarii estetice. In cazul primei bai se opteaza pentru albastrul vazduhului si accente florale feminine, iar pentru cea de a doua, galbenul este cel care iese din plin in evidenta exact ca o zi insorita in plina schimbare a sezonului.

Si pentru ca fiecare spatiu al apartamentului trebuie exploatat, balconul devine locul intim perfect de relaxare individuala prin amplasarea unei mese si a unui scaun confortabil.

Interiorul acestui apartament spatios, plin de aer si lumina, poate fi o adevarata sursa de inspiratie pentru familiile care vor sa aduca in locuinta lor transpunerea in realitate a dorintelor fiecarui membru atat din punct de vedere artistic, cat si functional.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole