Amenajare primitoare intr-un apartament de 63 mp locuit de doi tineri

Am inceput sa prindem drag de stilurile inspirate de rusticul francez sau englezesc, asa ca ori de cate ori ni se ofera ocazia, va aducem in prim plan o astfel de amenajare. Astazi, iti propunem sa admiri locuinta unui cuplu de tineri care si-a dorit foarte mult ca viitorul lor apartament sa fie decorat in spiritul acestui stil.

Deschide Galeria

Cei doi stiau ce isi doresc, insa nu prea reuseau cum sa puna in aplicare ideile. Imediat dupa achizitionarea apartamentului intr-un imobil nou, au apelat la ajutorul designerului de interior, Anna Elina. Cu sfaturile si sugestiile profesionistului, cei doi tineri au reusit sa-si vada visul cu ochii.

Apartamentul este configurat ca unul de doua camere, avand o suprafata de 63 metri patrati. Anna a propus o usoara modificare a intrarilor in living si bucatarie pentru a crea mai multa depozitare in spatiul holului. Astfel, intrarea in living dinspre hol a fost inchisa, usa de la bucatarie desfiintata, iar intre bucatarie si living au fost montate usi glisante. Zona de zi devine astfel una coerenta si unitara; usile deschise permit o circulatie fluenta intre cele doua functiuni, iar atunci cand se gateste, livingul poate fi izolat de mirosurile neplacute.

In spatiul unui apartament de bloc poate fi dificil sa redai in intregime trasaturile unui stil de amenajare. De aceea, Anna s-a inspirat din ceea ce presupune un interior provensal, cottage-chic si a preluat doar cateva elemente interpretate intr-un decor actual prin care sa contureze un spatiu cu bun-gust, potrivit nevoilor beneficiarilor. Nu a ignorat deloc faptul ca in orice apartament sunt necesare zone de depozitare eficiente si o bucatarie unde sa gatesti sau un dormitor confortabil ca sa te odihnesti.

Intreaga amenajare a fost gandita armonios, in culori pastelate, calde, cu imprimeuri florale care sa inveseleasca spatiul. Anna a reusit sa se adapteze dimensiunilor spatiului, fara a sufoca apartamentul cu prea multe imprimeuri sau mobilier masiv.

Pentru living a creat un decor simplu, dar placut. Un albastru pastelat alaturi de un crem foarte deschis constituie baza cromatica a camerei. Nu exista televizor aici, fiind mai mult un spatiu pentru relaxare, lectura sau socializare. La fereastra, a fost amenajat un corp de biblioteca intr-un soi de nisa special creat; arata bine si asigura loc pentru carti sau decoratiuni. Cornisele, tapetul, lampadarul sau lustra redau discret din stilul de la care a pornit acest proiect.

Deschiderea creata intre bucatarie si living largeste zona de zi si o face mai spatioasa. Delimitarea se face si la nivel vizual prin pardoseala cu placi ceramice decorative in bucatarie versus parchet in living.

Amenajarea bucatariei este luminoasa, cu o atmosfera calda si primitoare. Aici a fost amenajat un loc de luat masa cu scaune si o sofa pentru un plus de confort, dar si o zona TV. Astfel, aceasta camera devine una multifunctionala: zona de gatit, de luat masa, de baut cafeaua, de relaxare, de lectura, de socializat cu prietenii sau chiar de lucrat. Fiind usor ingusta, Anna a ales ca dispunerea mobilierului sa fie liniara, cu o parte din electrocasnice incorporate. Din nou, usile frezate, designul hotei sau corpurile de iluminat amintesc discret de tematica amenajarii.

In dormitor avem o stilistica provensala usor mai pronuntata. Nuantele pastelate, tapetul si draperiile cu imprimeu floral, lustra si veiozele, precum si mobilierul creeaza un ambient placut si odihnitor. Pe aceeasi idee s-a mers si in amenajarea bailor (vezi cadrul de oglinda sau accesoriile).

Amenajarea acestui apartament de 63 metri patrati este o veritabila inspiratie pentru cei care iubesc stilul provensal, cottage sau poate shabby chic. Fiecare functiune este bine pusa in valoare, iar detaliile decorative reusesc sa descrie un camin primitor si armonios. Speram sa fie pe placul tau!

Designer: ANNA ELINA

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole