Amenajare romantica pentru un apartament de 55 mp

Atunci cand incerci sa vizualizezi semnificatia cuvantului „romantic”, inevitabil vei avea imaginea unui model feminin, cochet, usor abstract si misterios. Ce ai spune daca amenajarea unui apartament cu doua camere ti-ar transmite aceeasi perceptie?

canapea crem, masuta de cafea alba si televizor intr-un living amenajat clasic
Deschide Galeria

Tinerii proprietari au ales sa transforme radical locuinta in care urmau sa locuiasca si pentru acest lucru au apelat la serviciile unor designeri cu experienta. Acestia au reusit sa ofere apartamentului de doar 55 de mp aceeasi atmosfera eleganta pe care de obicei o regasim in spatiile mult mai generoase.

Holul pe lung este gandit practic si adauga in componenta sa un cuier si un spatiu de sezut cu design elegant, iar ca punct principal de interes, evidentiaza o oglinda supradimensionata ,cu rama rapitata, in nuante de roz. Purpuriul mural, tapetul inflorat si patternul gresiei nu fac decat sa accentueze si mai mult ideea de femininitate prezentand inca de la inceput mesajul care se vrea a fi tranmis de intreaga amenajare.

Dormitorul continua tematica murala a holului si imbraca o mare parte din suprafata camerei in tapet inflorat. Patul, draperiile si noptierele, aduc eleganta contemporana prin stilul si textura acestora. Veiozele se asorteaza delicat cu snurul de prindere al draperiilor si cu un tablou pictat in culori neutre. Intregul spatiu este usor masculinizat prin prezenta purpuriului inchis si a fotografiilor care indica faptul ca vorbim de un apartament locuit de un cuplu tanar. 

Punctul de maxima eleganta care transpune intreaga amenajare in alta epoca este open space-ul format de bucatarie si living. O intreaga paleta coloristica pe baza de roz pune laolalta o serie de componente specifice mai multor stiluri – clasic, shabby chic si chiar modern.
Mobilierul de bucatarie incepe calatoria in timp prin expunerea functionala a corpurilor cu design retro si a unei zone de servit masa desprinsa din astfel de vremuri. Scaunele tapitate cu material din catifea roz, alaturi de peretele care se imbraca intr-un tapet ce infatiseaza inima Parisului, creeaza atmosfera romantica perfecta servirii mesei in doi. 
Zona de relaxare pozitioneaza central o canapea confortabila, de mari dimensiuni, in nuante de roz. Draperiile merg pe aceeasi culoare si impreuna cu mobila si copurile de iluminat artificial accentueaza imaginea romantica.

Rozul pastel folosit in exces, perdeaua inflorata si accesoriile cu detalii de flori sau pietre semipretioase, transforma baia intr-un spatiu dedicat exclusiv genului feminin. Si aici, stilul clasic isi pune amprenta prin design-ul mobilierului si al corpurilor de iluminat. Folosirea pastelurilor adauga un plus de luminuozitate incaperii si o mareste vizual. Ce ne atrage atentia insa, este stilul caziii si a instalatiilor sanitare care imita perfect design-ul celor vintage.

Designer: Svetlana Yurkova

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole