Amenajare scandinava cu accente moderne dedicata unei familii complete

Caminul perfect nu este reprezentat doar de sentimentul apartenentei si unicitatii, ci si de identificarea acestuia cu fiecare membru al familiei de la mic, la mare. Si cum iti poti face propria locuinta sa vorbeasca despre tine daca nu prin amenajarea acesteia in ton cu ultimele tendinte? 

Deschide Galeria

Asa se contureaza si povestea transformarii unui apartament cu trei camere dediicat unei familii tinere complete. Pentru ca vorbim de un stil scandinav inconfundabil, caracteristicile acestuia se vor regasi in fiecare din incaperile ce alcatuiesc suprafata transformata, caracteristici care capata o tenta nonconformista asa cum se poate observa din simpla vizualizare a punctelor de interes.

Holul este cel care face introducerea in subiectul amenajarii prin amplasarea unor spatii de odihna si depozitare si a unei oglinzi impresionante.

Una din camerele cele mai fidele design-ului scandinav este open space-ul format de bucatarie si living, unde se fac remarcate nuantele de alb imaculat, gri, turcoaz si galben, impreuna cu lemnul natural. Minimalismul isi pune amprenta asupra mobilierului celor doua zone si, prin simplitatea pe care o degaja, ulmul si albul lucios dau posibilitatea celorlalte componente viu colorate sa devina puncte de interes. Separarea se face prin intermediul mobilierului bucatariei si unui spatiu de servire a mesei reprezentat de o masa in jurul careia se afla trei scaune cu design modern si colorat.

Living-ul se compune dintr-un coltar extensibil de mari dimensiuni si un fotoliu in stil medieval. Turcoazul si galbenul sunt cele care preiau conducerea, acestea regasindu-se mural, in mobilier si in accesorii, asa cum ne-o arata tablourile asezate pe peretele care face legatura cu exteriorul.

Stilul abstract al componentelor de iluminat artificial sunt inca o dovada ca intreaga amenajare depaseste cu mult modernul clasic si se evidentiaza prin insusirea unui caracter inovativ.

Dormitorul matrimonial are ca piesa de rezistenta, fara doar si poate, peretele fals care gazduieste patul dublu. Abstractizarea in forma geometrica neregulata a acestuia si plasarea ledurilor pe fiecare parte, formeaza un efect optic rar intalnit, iar alegerea turcoazului ca nuanta de baza a peretelui principal nu doar ca plaseaza intreaga camera intr-un alt spatiu temporal, ci ii si ofera un aer tineresc. Intreg mobilierul respecta patternul principal si are un aspect minimalist. Lustra si aplicele vin si ele in completarea aspectului futurist si ajuta la accentuarea iluziei de calatorie in timp.

Spatiul baii este acea pagina de revista transpusa in realitate. Finisajele de exceptie si elementele moderne care o compun fac din aceasta incapere o dovada a evolutiei estetice. Lemnul natural, griul si tucoazul sunt cele care predomina. Corpurile sanitare au un design modern, iar zona dusului scoate la iveala un perete gandit cu scop practic dar si ornamental.

Pentru ca cel mai mic membru al familiei necesita o atentie mai sporita, spatiul sau va deveni unul independent, reprezentativ si cu accente jucause, ideal atat pentru relaxare, ca si pentru activitatile desfasurate zi de zi. Rozul devine nuanta dominanta, calmand vizual intregul dormitor. Mobilierul este unul functional si se compune dintr-o biblioteca pe colt, in structura careia se regaseste atat un dressing, cat si un birou. Peretele pe care se aseaza patul este evidentiat prin intermediul unui tapet cu forme geometrice colorate in derivate de roz iar accesoriile murale sunt dovada ca minimalismul inseamna si adaptabilitate.

Designer: Brygida Designs

Foto: Łukasz Kozaczuk

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole