Suprafete vitrate mari, spatii generoase de depozitare si piese de mobilier care sa asigure confortul dorit, toate intr-un apartament de dimensiuni reduse? Da, se poate! Vrem sa impartasim cu voi povestea unui apartament din Sevilla, proaspat iesit din stadiul de santier.

Amenajarea acestui apartament, care are ca proprietari un cuplu de tineri, se remarca printr-un stil contemporan, cu influente industriale si motive vegetale, un laitmotiv care se regaseste in toate zonele casei, fara a fi insa sufocant. Predomina nuantele de culori calde, deschise, accentuate de lumina naturala care inunda spatiul prin suprafetele vitrate mari. Putem considera chiar ca amenajarea cu motive vegetale este un bonus la privelistea ampla catre intregul oras.

Apartamentul este compus din bucatarie cu zona de bar (adiacente intrarii), open space living si dining, separate de zona de noapte printr-o usa glisanta din sticla. Spatiile par mai generoase datorita pardoselii continue din gresie rectificata si a plafonului alb, uniform.

Prin finisajele folosite si dispunerea mobilierului, zona de zi transmite caldura, fiind un spatiu primitor, cu un aer tineresc, jovial. Remarcam accentele de inspiratie vegetala, plantele naturale suspendate intr-un colt al plafonului (aproape de fereastra pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala); pernele decorative cu imprimeuri vegetale; tabloul din spatele canapelei, pus in evidenta de peretele din caramida aparanta alba. Intr-un decor in care predomina culorile deschise, griul inchis al tesaturii folosite la canapele subliniaza armonios zona-nucleu a casei.

Un detaliu interesant al acestui living este lipsa televizorului si, in schimb, importanta acordata semineului (cu bioetanol), care are un intreg perete alocat lui, accentuat de a nuanta deschisa de gri pe fundal, perete care este retroiluminat cu banda led cu lumina calda. Chenarul acesta de lumina calda contribuie la crearea unei atmosfere placute, potrivite relaxarii intr-un living.

Pe peretele de caramida aparenta din living gliseaza o usa de sticla cu partitii din aluminiu vopsit negru, avand rolul de a separa zona de zi de zona de noapte, in acelasi timp amplificand spatiile prin continuitatea vizuala. Data fiind inaltimea redusa a apartamentului si latimea mica a golului de trecere, usa glisanta are o cale de rulare doar la partea superioara, iar la deschiderea completa se suprapune peste peretele de caramida, fara a ocupa din spatiu.

Stilul industrial al usei glisante poate fi observat si la corpurile de iluminat din zona livingului, compuse din doua sine metalice albe, pe care gliseaza spoturi reglabile. Acestea asigura un iluminat uniform si in acelasi timp permit creaarea unui numar mare de scenografii de iluminat.

Diningul continua linia stilistica a amenajarii, generand o atmosfera calda, cu nuante deschise ale peretilor , accentul fiind pus pe scaunele stil Eames imbracate intr-o tesatura galbena. Opus peretelui de caramida aparenta din living, in zona de dining inaltim un perete furniruit cu lemn de fag, ale carui verticale tradeaza discret un spatiu generos de depozitare.

Separarea zonei de canapele si loc de luat masa de bucatarie a fost realizata printr-un bar retro, foarte util pentru servirea micului dejun. Peretele din continuarea barului este tratat intr-o nuanta de gri cald, oferind un fond neutru pentru tablourile cu motive botanice. Iluminatul este realizat discret, printr-o lampa suspendata, cu becuri aparente care emana lumina calda.

Amenajarea bucatariei este o dovada exemplara a faptului ca indiferent de dimensiuni, daca este proiectata cu atentie, aceasta poate fi ergonomica si functionala. Mobilierul este furniruit identic cu peretele din dining, in contrast armonios cu nuanta gri a vopselei lavabile. Intre cei doi pereti cu mobilier de bucatarie, regasim un perete ingust finisat cu aceeasi caramida aparenta din living, aceasta optiune de alegere a finisajelor reuseste sa unifice vizual spatiile si sa dea impresia ca acestea sunt mult mai mari. Pentru a profita la maxim de spatiul redus, frigiderul si cuptoarele , aplasate la semiinaltime, sunt toate incorporate in mobilier.

Alegerea aceluiasi ton de culoare pentru gresia si faianta din baie contribuie la perceptia unui spatiu amplu. Prin nuantele deschise ale finisajelor si cele doua tablouri cu frunze intens colorate, baia continua in mod placut stilul abodat in amenajarea zonei de zi.

Speram ca v-a placut si voua povestea acestui apartament luminos si ca veti implementa cu succes ideile inspirate de acesta!

Designer: Idearte Marta Montoya

Gasesti aici produse de curatenie la standard de Europa de Vest la preturi foarte mici.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!