Amenajare tinereasca pentru un apartament de 4 camere din Bucuresti

Indiferent de dimensiunea, dispunerea sau repartizarea spatiului pus la dispozitie, transformarea unei locuinte intr-un loc definitoriu, care respecta insusirile proprietarilor, este intotdeauna o adevarata provocare. Pentru designerul Irina Radu – Idecorate, conceptul de provocare se traduce prin amenajarea unui apartament cu patru camere in conformitate cu dorintele unor tineri proprietari.


Deschide Galeria

Fiind vorba in acest caz de o locuinta din cadrul unui imobil construit in perioada anilor ‘80, aducerea sa in cotidian nu se manifesta doar estetic, ci si constitutiv, plecandu-se astfel de la recompartimentare si schimbare de instalatii si finisaje. 
Odata finalizate acestea, ne mutam catre planul estetic si functional al amenajarii, unde se opteaza pentru conturarea unei atmosfere calde si luminoase care se vrea a transmite dinamism si relaxare fara a incarca vizual spatiul.

Din punct de vedere al cromaticii, simplitatea se caracterizeaza prin folosirea albului ca si nuanta de baza si aducerea in completarea acesteia a lemnului natural si accentelor de culoare. Asocierea albului cu lemnul va da inevitabil naturalete si va aerisi intregul apartament oferindu-i in acelasi timp caldura necesara conturarii unei atmosfere primitoare.

Spatiul generos pune la dispozitie doua holuri de mari dimensiuni care, intr-o maniera ultra moderna,  incastreaza mural un numar impresionant de spatii de depozitare. Ideea de modernitate se accentueaza prin placarea decorativa a peretelui holului mic si integrarea in acesta a unor benzi de led.

Pentru ca luminozitatea este un factor ce influenteaza direct intreaga amenajare, se alege o usa de sticla la intrarea in zona bucatariei si o usa dubla cu spatii vitrate, intre living si hol.

Bucataria se prezinta functional si se compune dintr-un mobilier minimalist si practic, Irina respectand cerintele beneficiarilor in ceea ce priveste integrarea electrocasnicelor. In ton cu tendintele actuale, sticla alba, termorezistenta, ia locul faiantei si ofera un aspect elegant zonei dintre corpurile superioare ale mobilei si blat. Fiind usor de curatat, se poate opta pentru ornamentarea corpurilor cu benzi de led care vor avea rolul de a destinde atmosfera si de a da o imagine relaxanta si intima incaperii. Pastrand aceeasi linie a decorului mural, se alege o masa cu blat din sticla in componenta zonei de servire.

Minimalismul se continua si in camera dedicata relaxarii si anume in living, unde intalnim un aspect modern si curat prin evidentierea mobilierului simplist si a nuantelor de alb, gri si lemn natural, singura pata de culoare exprimandu-se textil, prin intermediul draperiei.

Dormitorul se afiseaza in tonuri neutre, optandu-se pentru o lejeritate a amenajarii acestuia.
Dressing-ul imbracat in oglinzi ofera spatiozitate iar cromatica murala pozitionata in jurul patului dublu ofera simetrie si luminozitate in acelasi timp, cu ajutorul componentelor de iluminat artificial incastrate.
Optimizata ca spatiu de lucru pentru doua persoane, camera biroului se compune din tonuri calde si linii drepte plus un mobilier simplist si functional, accentele de culoare regasindu-se in suprafetele textile. 

Si pentru ca orice locuinta are nevoie de un spatiu de socializare si de ce nu, gaming, Irina ofera aceste atributii ultimei camere unde, canapeaua de mari dimensiuni este completata de un divan sub care se regasesc spatii de depozitare. Generozitatea spatiilor de relaxare se completeaza cu simplitatea mobilierului iar accesoriile colorate nu fac altceva decat sa adauge finisajele jucause necesare unui astfel de loc.

Aducerea atmosferei proaspete si cadrului relaxant de spa in propria locuinta poate parea imposibil, insa designerul nostru reuseste sa creeze din cele doua bai replici fidele ale acestui tip de spatiu dedicat relaxarii, cu efect terapeutic asupra vizualului. Pentru asta se vor folosi placi de gresie si faianta cu aspect de lemn, baterii ingropate, cada incastrabila si cabina din sticla, oglinzi supradimensionate si plante decorative.

Un spatiu organizat, primitor si functional, perfect compartimentat si organizat in functie de nevoile fiecarui membru al familiei. Asa se contureaza amenajarea interioara a apartamentului celor doi fericiti posesori, un apartament care, prin prisma tehnicii inovative a Irinei Radu reuseste sa devina un loc dinamic si relaxant pentru toti cei care ii trec pragul.

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...