fbpx

Amenajare tinereasca pentru un apartament de 4 camere din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Indiferent de dimensiunea, dispunerea sau repartizarea spatiului pus la dispozitie, transformarea unei locuinte intr-un loc definitoriu, care respecta insusirile proprietarilor, este intotdeauna o adevarata provocare. Pentru designerul Irina Radu – Idecorate, conceptul de provocare se traduce prin amenajarea unui apartament cu patru camere in conformitate cu dorintele unor tineri proprietari.

Deschide Galeria

Fiind vorba in acest caz de o locuinta din cadrul unui imobil construit in perioada anilor ‘80, aducerea sa in cotidian nu se manifesta doar estetic, ci si constitutiv, plecandu-se astfel de la recompartimentare si schimbare de instalatii si finisaje. 
Odata finalizate acestea, ne mutam catre planul estetic si functional al amenajarii, unde se opteaza pentru conturarea unei atmosfere calde si luminoase care se vrea a transmite dinamism si relaxare fara a incarca vizual spatiul.

Din punct de vedere al cromaticii, simplitatea se caracterizeaza prin folosirea albului ca si nuanta de baza si aducerea in completarea acesteia a lemnului natural si accentelor de culoare. Asocierea albului cu lemnul va da inevitabil naturalete si va aerisi intregul apartament oferindu-i in acelasi timp caldura necesara conturarii unei atmosfere primitoare.

Spatiul generos pune la dispozitie doua holuri de mari dimensiuni care, intr-o maniera ultra moderna,  incastreaza mural un numar impresionant de spatii de depozitare. Ideea de modernitate se accentueaza prin placarea decorativa a peretelui holului mic si integrarea in acesta a unor benzi de led.

Pentru ca luminozitatea este un factor ce influenteaza direct intreaga amenajare, se alege o usa de sticla la intrarea in zona bucatariei si o usa dubla cu spatii vitrate, intre living si hol.

Bucataria se prezinta functional si se compune dintr-un mobilier minimalist si practic, Irina respectand cerintele beneficiarilor in ceea ce priveste integrarea electrocasnicelor. In ton cu tendintele actuale, sticla alba, termorezistenta, ia locul faiantei si ofera un aspect elegant zonei dintre corpurile superioare ale mobilei si blat. Fiind usor de curatat, se poate opta pentru ornamentarea corpurilor cu benzi de led care vor avea rolul de a destinde atmosfera si de a da o imagine relaxanta si intima incaperii. Pastrand aceeasi linie a decorului mural, se alege o masa cu blat din sticla in componenta zonei de servire.

Minimalismul se continua si in camera dedicata relaxarii si anume in living, unde intalnim un aspect modern si curat prin evidentierea mobilierului simplist si a nuantelor de alb, gri si lemn natural, singura pata de culoare exprimandu-se textil, prin intermediul draperiei.

Dormitorul se afiseaza in tonuri neutre, optandu-se pentru o lejeritate a amenajarii acestuia.
Dressing-ul imbracat in oglinzi ofera spatiozitate iar cromatica murala pozitionata in jurul patului dublu ofera simetrie si luminozitate in acelasi timp, cu ajutorul componentelor de iluminat artificial incastrate.
Optimizata ca spatiu de lucru pentru doua persoane, camera biroului se compune din tonuri calde si linii drepte plus un mobilier simplist si functional, accentele de culoare regasindu-se in suprafetele textile. 

Si pentru ca orice locuinta are nevoie de un spatiu de socializare si de ce nu, gaming, Irina ofera aceste atributii ultimei camere unde, canapeaua de mari dimensiuni este completata de un divan sub care se regasesc spatii de depozitare. Generozitatea spatiilor de relaxare se completeaza cu simplitatea mobilierului iar accesoriile colorate nu fac altceva decat sa adauge finisajele jucause necesare unui astfel de loc.

Aducerea atmosferei proaspete si cadrului relaxant de spa in propria locuinta poate parea imposibil, insa designerul nostru reuseste sa creeze din cele doua bai replici fidele ale acestui tip de spatiu dedicat relaxarii, cu efect terapeutic asupra vizualului. Pentru asta se vor folosi placi de gresie si faianta cu aspect de lemn, baterii ingropate, cada incastrabila si cabina din sticla, oglinzi supradimensionate si plante decorative.

Un spatiu organizat, primitor si functional, perfect compartimentat si organizat in functie de nevoile fiecarui membru al familiei. Asa se contureaza amenajarea interioara a apartamentului celor doi fericiti posesori, un apartament care, prin prisma tehnicii inovative a Irinei Radu reuseste sa devina un loc dinamic si relaxant pentru toti cei care ii trec pragul.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...