Amenajare vibranta si energica pentru un apartament de 80 mp din Bucuresti

Plina de viata, de culori contrastante si accente care ies cu usurinta din anonimat. Asa se infatiseaza amenajarea acestui apartament din Bucuresti cu o suprafata de 80 de metri patrati, apartinator unui cuplu format din doi tineri energici si pasionati de calatorie.

Deschide Galeria

Echipa Chiral Interior Design, formata din Cosmina Nidelea si Daniel Bratescu, au venit in ajutorul beneficiarilor oferindu-le poibilitatea de a avea o locuinta care sa vorbeasca pentru, cu si despre ei. 

Intreaga suprafata formata dintr-un open space generos dedicat zonei de zi, doua dormitoare si doua bai, se contureaza intr-o maniera moderna, minimalista, oferind fiecarei incaperi individualitate. 

Unul dintre punctele comune ale tuturor zonelor componente este finisajul pardoselii reprezentat prin microtopping. Nonculoarea care il nuanteaza permite utilizarea unei palete diverse in ceea ce priveste coloristica tuturor celorlalte elemente. Atfel,  spatiul deschis format din bucatarie si zona livingului, isi delimiteaza cele doua incaperi componente prin intermediul culorilor vii. Stilul mobilierului este unul simplist, modern, lipsit de manere si perfect functional, fiind dotat cu o multime de spatii de depozitare. In cazul bucatariei, se pastreaza un aspect imaculat in nuante de alb si albastru deschis, cea din urma fiind evidentiata  cu ajutorul benzilor de led regasite sub corpurile superioare. Acest aspect imaculat este completat cu nuanta inchisa a unui paravan metalic cu rol de mascare a electrocasnicelor. Pentru ca trecerea catre zona de relaxare sa se faca intr-o maniera cat mai subtila, spatiul de servire a mesei se evidentiaza prin aducerea in contrast a nuantei de portocaliu regasita in cele doua scaune. De asemenea, cele doua zone se delimiteaza prin intermediul corpurilor abstracte de iluminat incastrate in tavan.

Verdele natural al plantelor decorative regasite in bucatarie se transpune de aceasta data sub forma unui coltar extensibil pozitionat central. Functionalitatea mobilierului cu rol de biblioteca este acaparata de stilul modern in care acesta se aseaza mural si totodata, de culorile vii care il compun. Folosirea acestora in contrast cu stilul microtopping-ului ales ofera accente jucause si invioreaza incaperea, transformand-o intr-un loc perfect atat pentru relaxare, cat si pentru socializare.

Pentru ca s-a dorit o eficientizare maxima a spatiului avut la dispozitie, toata lungimea peretelui dormitorului a fost alocata depozitarii prin amplasarea unui dulap pe intreaga suprafata a acesteia. Pe langa faptul ca in componenta sa regasim si cele doua noptiere, aducerea in centrul sau a unei oglinzi, mareste considerabil incaperea. Folosirea pastelurilor si a albului ca si nuante de baza adauga un plus de naturalete si feminitate incaperii, lasand sa se evidentieze peretele cu aspect de caramida aflat in opozitia  patului. Si, pentru ca vorbim de pasiunea pentru calatorii, singurul si cel mai evidentiat accesoriu decorativ este o harta metalica 

Similare ca si design, cele doua bai se deosebesc prin intermediul cromaticii. Culorile vii devin si in cazul acestor camere puncte de interes. In cazul peretilor, se renunta la folosirea placilor de faianta si se opteaza pentru microtapping si vopsea lavabila cu rezistenta la umezeala. Folosirea griului in exces, a sticlei, a galbenului electrizant si plantelor decorative, spatiul baii se transforma intr-o incapere moderna, cu detalii scandinave. 
Cu un rezultat extrem de vesel si suprinzator, apartamentul tinerilor beneficiari nu doar ca se transforma intr-o locuinta in tendinte, ci faciliteaza crearea unui spatiu vibrant, destinat eliberarii de cotidian si incarcarii cu multa energie si pozitivism. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole