Amenajare zona de zi pentru un cuplu de tineri – Casa in stil scandinav

Proiectul a vizat intr-o prima etapa doar parterul casei, care cuprinde zonele de zi: holul de intrare in casa, livingul, bucataria si zona de luat masa, toate extinse pe 50 de mtri patrati. Amenajarea poarta semnatura Andreei Stefan, in colaborare cu Luiza Tocea.


Deschide Galeria

Clientii, un cuplu tanar (care a trecut recent  de la apartament la casa),  si-au dorit o amenajare luminoasa, calda, cu accente de culoare si o zonifcare atent studiata pentru a delimita bine zonele intre ele.

Intre cerintele lor, accentul a fost pus pe iluminatul natural din abundenta, astfel incat si mobilierul a fost conceput pentru a nu obstrua prea mult din lumina si perspectiva vizuala. Prin dispunerea corpurilor de mobilier au obtinut patru zone diferite in open-space-ul initial, tinand cont atat de perspective cat si de un flux de circulatie ergonomic.

Locuinta a fost preluata de la dezvoltator cu finisaje la gri; designerii au optat pentru a incalzi totul cu nuante de lemn si accente de culori primare, saturate.

Regasim astfel scaunele tapitate intr-o nuanta de albastru puternic si canapeaua galbena din living. Aceasta imagine este intregita de un decor cu modele geometrice ( perdele, covor, tapet).

Bucataria spatioasa este o zona simpla si curata, gandita in linii drepte, cu accentul pus pe functionalitate si pe pastrarea imaginii stilistice de ansamblu a casei. “Fiind open space cu zona de living, am optat pentru o combinatie de alb si lemn, cu accente de negru, care sa nu concureze cu accentele de culoare din restul casei. Toata mobila a fost realizata la comanda.”

Holul este delimitat de bucatarie printr-un corp de mobilier cu rafturi alternante: deschise si zone inchise pentru a masca anumite depozitari. Acest ansamblu de mobilier are un rol functional important in orice locuinta si unul estetic, integrat armonios in conceptul general.

Peretele din dreapta holului (unde se gasesc diverse usi de vizitare si tabloul electric) a fost mobilat cu corpuri albe din mdf si o oglinda generoasa, mascand intr-un mod util elementele care nu doreau a fi vazute la intrarea in casa. Holul devine astfel un spatiu curat, neaglomerat, incalzit de nuanta lemnului si cu acces rapid la tot ce este nevoie.

O insula de bar delimiteaza zona de dining de bucatarie, o solutie extrem de practica si eleganta. Avand rafturi de lemn si metal suspendate deasupra ei, si o pozitionare avantajoasa in cadrul zonei de zi, insula este ca un magnet de atractie pentru gatitul impreuna in familie sau cu invitatii la cina.

Designeri: Andreea Stefan, Luiza Tocea

Foto: Bogdan Zop

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...