Cei mai multi dintre noi locuim in spatii mici si atunci cand familia se mareste nu prea avem multe optiuni prin care sa transformam locuinta, iar mutarea ar presupune un buget pe care nu-l avem disponibil. Solutii exista insa si se pot dovedi surprinzatoare atunci cand adaugi putina creativitate si alegi sa vezi partea plina a paharului. Asa cum a facut aceasta familie care astepta un bebelus si de aici nevoie de a amenaja un spatiu pentru noul membru al familiei.
Vorbim despre un apartament de 2 camere, cu putin peste 55 metri patrati in care cei doi au ales sa faca o modificare neasteptata: au renuntat la living, transformandu-l in dormitorul matrimonial, iar fosta lor camera a devenit camera bebelusului. Astfel, bucataria a devenit spatiul de zi al familiei, atat locul de gatit cat si sufrageria. Au luat in calcul si nevoile de depozitare si iata ca spatiul s-a transformat intr-un camin potrivit pentru toti trei.
Noua amenajare inspira lumina, caldura, veselie, in nuante de galben, albastru, turcoaz si alb, amintindu-ne de peisaje mediteraneene pe care le vom regasi discret sub diferite forme in decor.
Bucataria este inima acestei case. Aici se gateste, dar tot aici familia ia masa si tot aici primesc vizitele celor dragi. Chiar daca pentru noi bucataria nu este neaparat spatiul in care am vrea sa ne primim oaspetii, iata ca cei doi au mizat pe o amenajare care combina functionalitatile intr-un mod placut. Separarea celor 2 zone se face la nivelul pardoselii, zona de gatit avand gresie, iar restul spatiului parchet. Galbenul imprima caldura acestei camere, iar albastrul mobilierului principal de bucatarie alaturi de albul dulapurilor transmite o stare de bine, de confort si relaxare in dulcele stil mediteranean. Si ca peisajul sa fie complet, placile ceramice in stil patchwork dau o nota de jucaus decorului. Masa cu scaune Eames si o sofa, alaturi de plante si un televizor suspendat pe perete reusesc sa completeze armonios ansamblul si sa redea ideea de living.
Dormitorul matrimonial beneficiaza de un spatiu generos de depozitare si permite integrarea unui spatiu de lucru. Decorul continua linia influentelor marine pe care le gasim aici parca mai pregnant prin suvenirurile adunate din vacante, discret integrate in peisaj. Pana si dulapurile au usi ce amintesc de obloanele caselor din zona mediteraneana.
Camera copilului mizeaza strict pe functionalitate, tinand cont de varsta bebelusului. Un patut, o comoda si un scaun reprezinta mobilierul din acest spatiu, ce ulterior va fi modificat pe masura ce copilul va creste. Cromatica preponderent neutra cu accente de galben si un stor la fereastra cu un imprimeu vesel menit sa atraga privirea bebelusului.
Tematica marina o regasim si pe hol, excelent redata printr-un albastru-turcoaz si alb, alaturi de un tablou desprins din povestile de vacanta. Radioul vechi pe care cei 2 au ales sa-l pastreze are o valoare sentimentala, de aceea si locul ales.
Si baile pastreaza un aer vesel si spun baile pentru ca exista spatiul lavoarului si al cazii de baie intr-o incapere si imediat langa o alta incapere cu toaleta, cele 2 putand fi astfel folosite independent.
Coerent si unitar, functional si deosebit in acelasi timp, acest apartament surprinde prin alegerea de a renunta la o functiune pe care multi dintre noi ne-o imaginam ca importanta in casele noastre. Armonios si cochet, caminul ne inspira prin designul creativ si detaliile personale ce se regasesc la tot pasul.
Sursa foto: Qt Design