fbpx

Amenajarea bucatariei open space – trend sau necesitate?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Compartimentarea de tipul living/dining room si bucatarie intr-un spatiu comun, deschis, care permite comunicarea intre cele doua zone, a devenit din ce in ce mai utilizata.

Deschide Galeria

In primul rand, prin faptul ca este o solutie care optimizeaza spatiul, prin renuntarea la un perete care ocupa un loc, acum devenit inutil. In al doilea rand, acest tip de compartimentare ofera un plus de luminozitate incaperilor.

De asemenea, este o modalitate foarte buna de reconectare a membrilor familiei. Stam foarte mult timp separati, la birou, si simtim nevoia de a petrece cat mai mult din timpul liber impreuna cu cei dragi. Asa ca bucataria open space este o solutie, din prisma faptului ca va permite sa faceti activitati impreuna. Spre exemplu, daca sotul gateste in bucatarie, iar sotia pregateste masa in living, acestia se vor simti ca si cum sunt in aceeasi camera.

Cum amenajam bucataria open space

Pentru acest stil se urmareste asezarea pieselor de mobilier pe verticala, de jur imprejurul camerei, astfel incat sa se exploateze la maxim fiecare centimetru patrat. De asemenea, se prefera montarea corpurile de mobilier cu rafturi pana aproape de tavan. Fiind, practic, o singura camera cu mai multe functionalitati, optimizarea spatiului este foarte importanta.

In privinta compartimentarii celor doua camere, posibilitatile sunt multiple. Spre exemplu, se poate opta pentru organizarea unui insule de dining in bucatarie, daca spatiul pe care il avem la dispozitie este de dimensiuni mici.

De la simpla delimitare vizuala, prin construirea unor panouri decorative din caramida aparenta sau placaj ceramic Brikston Klinker la construirea unor blaturi cu inaltimi reduse, care separa camerele, totul tine de imaginatia beneficiarului si de arhitectura apartamentului.

Totodata, o varianta inedita o constituie delimitarea prin culoare, peretele despartitor devenind zona de accent a incaperilor. Aceasta optiune vine cu un plus de natura estetica, prin cromatica eleganta ce se poate obtine.

Daca alegeti placaj ceramic sau caramida aparenta klinker, disponibile in peste 100 de nuante, puteti realiza zona de accent prin culoare, dar si prin stil, aceste produse venind cu o diversitate de modele (clasic, modern si antichizat).

Totodata, placajul ceramic poate fi utilizat si pentru realizarea unui perete, a fatadei, daca ne raportam la o casa, in amenajari exterioare (aplicatii speciale din gradina sau garduri) sau a unor zone de interes din locuinta.

Printre avantajele produselor ceramice klinker se numara durabilitatea excelenta in timp, rezistenta la actiuni exterioare (rezistenta mecanica, la intemperii, la inghez dezghet), o intretinere usoara, nefiind nevoie de produse speciale de curatare pentru intretinere si un finisaj rafinat, care iese din tiparele clasice de amenajare.

Va dorim amenajari cu stil!

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...