Amenajarea cocheta a unei garsoniere din Bucuresti

Cand profesionistii intra in actiune, lucruri frumoase iau nastere. Precum aceasta garsoniera de 40 metri patrati amenajata cu mult drag de arhitectele de la Atelierul de Idei.

Deschide Galeria

Vorbim despre o locuinta dintr-un imobil nou unde finisajele existau deja: faianta si gresia pentru zona de baie, bucatarie si hol, parchetul pentru living si tamplaria interioara (usile). Pentru a contura noul spatiu, beneficiarul si-a dorit un camin cochet, dar si functional (tinand cont de limitarile spatiale). Astfel, fetele au mizat pe o abordare in stil clasic reinterpretat, ancorat in contemporan.

“Garsoniera nu a necesitat renovari majore. Am mizat pe valorificarea spatiului, atat estetic, cat si functional, incercand in aceeasi masura sa nu incarcam cu piese masive de mobilier interiorul”, afirma Carla si Iulia. Acesta este unul din motivele pentru care am lasat intentionat peretii cu lavabila alba, simpla; ne-am dorit sa insufletim amenajarea prin piesele de mobilier si accesorii.”

De remarcat peretele de sticla care asigura delimitarea dintre zona de bucatarie si camera principala. Gratie lui s-a putut crea un tot unitar care ofera senzatia de spatiu mai mare, mai generos.

“La nivelul finisajelor si materialelor am mizat pe culori deschise, pe imprimeuri astfel incat sa spargem gama de griuri regasita initial in garsoniera”, continua fetele de la Atelierul de Idei. Din acelasi considerent de a colora si incalzi atmosfera am intervenit in zona de living si hol cu o placare cu piatra naturala.” Efectul per ansamblu este Wow! Nu te astepti ca o piatra perceputa ca rece sa transmita o senzatie placuta vizual, de caldura. In acelasi timp, prin placarea cu piatra se contureaza zone de accent binevenite in cadrul amenajarii.

Am aflat de la Carla si Iulia ca mobilierul a fost realizat in intregime pe comanda dupa schitele si indicatiile lor. “Am folosit o combinatie de PAL si MDF vopsit cu finisaj mat, iar pentru fronturi am ales o varianta de usa cu tablie frezata.” Canapeaua din living si bancheta din hol au fost realizate la Everart si tot de acolo am achizitionat si materialele pentru perdele, draperii si sistemele romane pe care le puteti vedea in living si bucatarie.”

Decoratiunile si accentele de culoare reusesc sa defineasca spatiul intr-un mod foarte placut. Galbenul fotoliului, tabloul colorat, imprimeurile draperiilor si covoraselor contureaza o amenajare in tonuri feminine, calde, delicate si primitoare.

Ne place si le multumim arhitectelor pentru inspiratia minunata pe care ne-au oferit-o prin aceasta amenajare!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole