Amenajarea creativa a unui apartament utilizand accente simple din lemn

Atunci cand o familie locuieste impreuna intr-un apartament este esential ca fiecare membru al familiei sa aiba propriul sau spatiu. In acest apartament, din Manhattan, fiecare camera are propriul sau design, unic si special. Proprietara apartamentului din inima New York-ului este Ferebee, co-fondator al Feyt.com, un site de moda inteligent, dedicat celor aflati in cautarea inspiratiei.

Deschide Galeria

Acest apartament imbratiseaza variatiile de culoare si luciul natural al lemnului de-a lungul intregului spatiu, pentru a conferi un design superb, simplu, care este cu adevarat atemporal.

Desi intregul decor este uimitor, Ferebee sustine ca: „Ma simt cel mai confortabil in camera media, insotita de focul semine-ului. Imi place sa am vedere asupra Golfului, si aceasta camera imi confera un sentiment linistitor”.

In acest apartament se poate observa simplitatea si bucuria care radiaza chiar si fara prezenta numeroaselor elementele de decor. Liniile simple de design, paleta cromatica simpla, dar alternata, pe alocuri, de culori vesele, texturile confortabile ale pieselor de mobilier, materiale naturale utilizate, precum lemnul, transforma spatiul apartamentului intr-o zona sofisticata, moderna, dar ideala pentru relaxare.

Lambriurile din lemn care decoreaza camerele de zi sunt amenajate creativ intrucat incorporeaza diverse rafturi, actionand atat ca spatiu de depozitare, dar si ca vector cu efect minimalist asupra incaperii.

Lumina naturala inunda toate colturile casei – de la cele doua spatii de zi pana la camera jucausa a celor doi copii ai familiei. Paleta cromatica utilizata este, de asemenea, pastrata calda si primitoare, atat datorita lambriurilor din lemn maro deschis si a peretilor in nuante de alb, dar si a culorilor citrice imprimate in tapiteria fotolilor sau textura pernelor decorative. Astfel, aceasta casa devine un spatiu pregatit pentru oaspetii de orice varsta si, in acelasi timp, confortabil pentru proprietarii săi.

In acest caz, simplitatea nu poate fi confundata cu aspectul interior simplist, deoarece culorile sunt utilizate destul de strategic. Tapiteria gri deschis a canapelei, galbenul pal al fotolilor si lambriurile din lemn natural permit luminii soarelui sa danseze peste orice suprafata si determina camera de zi sa devina mai putin intimidanta. Culoarea galbena a fotolilor si a pernelor decorative este folosita ca o culoare de accent, imprimand veselie si oferind design-ului modern o explozie de energie dulce. Astfel, putem observa ca acest spatiu modern, de zi, sta departe de tonurile vibrante de culori, optand, in schimb, pentru gri-uri mute, alb, lemn cald, dar si o pata de culoare citrica. Totusi, camera nu obtine un aspect plictisitor, dimpotriva, devine simpla si sofisticata.

Design-ul celei de-a a doua camere de zi confera caldura si lumina la un alt nivel, datorita nuantelor de alb care domina aproape intreaga incapere, albul fiind un complement perfect si pentru stilul minimalist. Peretele accent, placat cu lambriuri, se completeaza eficient cu ceilalti pereti albi ai camerei. Tonul poate fi neutru, dar efectul nu este. Stropii de culoare, galben, rosu, albastru, ai obiectele decorative dau un sentiment vesel unui sistem cromatic, altfel, neutru. Utilizarea acestor culori deschise, naturale, face ca aceasta optiune de design sa reflecte mai mult nota feminina a amenajarii.

Dormitorul principal foloseste aceeasi schema de culori neutre, care tinde spre nuante de alb, pastrand, insa, ca si culoare de accent, maroul deschis si cald al lemului natural. Astfel, dormitorul ramane in zona neutra cu lampi, perne decorative albe si o cuvertura gri deschis, alaturi de peretii albi luminoasi. Maroul, griul si albul simplu, toate se amesteca impreuna in acest design clasic.

Dormitorul copiilor este simplu si functional. Cele doua paturi dispune inteligent pentru a economisi spatiul, scaunele potrivite varstei copiilor, noptiera comuna cu spatiu suficient pentru depozitare, precum si obiectele de decor in nuante vii, asigura simetria perfecta. Cromatica neutra dispare, cu desavarsire, din acest spatiu, fiind inlocuita de culori vesele, dar compatibile, astfel incat senzatia confortului vizual sa ramana, in continuare, prezenta. Atunci cand dorim sa amenajam camera copiilor, simplitatea si bunul gust poate deveni o provocare, dar culorile puternice pot oferi un aspect frumos indiferent de suprafetele utilizate in design. Astfel, galbenul stralucitor, albastrul inchis al peretiilor completeaza, de o maniera eleganta si jucausa, nuantele neutre de bej, maro si gri ale pardoselii. Elementele decorative, precum tablourile fanteziste, adauga puncte focale interesante incaperii, mentinand, intr-un mod accentuat, stilul minimalist.

In ceea ce priveste piesele moderne de mobilier, Ferebee ne confeseaza ca: „Imi place sa gasesc piese de mobilier atunci cand nu caut in mod deosebit…cand calatoresc sau se intampla sa ma opresc intr-un magazin de mobila. E foarte greu sa gasesti piese frumoase atunci cand esti in cautarea lor”.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole