Amenajarea curtii – 10 modele

Odata cu apropierea verii amenajarea curtii incepe sa-i preocupe tot mai mult pe cei care locuiesc la casa. Cele mai placute seri de vara se petrec in aer liber, asa ca cei care locuiesc la curte ar avea nevoie de cateva sugestii despre cum ar putea sa-si amenajeze mai bine aceste spatii. Fie ca ele sunt de mici dimensiuni fie ca sunt mai incapatoare este necesara o configurare inteligenta a spatiului pentru a arata cat mai bine si pentru a deveni spatiul perfect de petrecere a timpului liber.

Deschide Galeria

Plantele sunt elementele din decor care desavarsesc amenajarea. Trebuie alese acele sortimente de plante decorative care sa arate bine dar sa fie si usor de intretinut. Mai ales in cazul celor care nu au suficient timp la dispozitie pentru ingrijire. In acest caz plantele perene precum iarba de pampas, sunt o alegere buna.

De asemenea exista si plante care indeparteaza tantarii. Daca vreti sa rezolvati si aceasta problema iata o lista cu aceste soiuri de plante.

Caprifoiul este o specie cataratoare care se planteaza cu usurinta si poate fi un decor ideal pentru curtile mici si chiar pentru balcoane. Plantata langa ziduri sau garduri poate servi ca perdea naturala, iar in perioada infloririi emana un miros superb.

Citeste si Garduri prefabricate din beton – solutia perfecta pentru imprejmuirea curtilor

In cazul in care vreti sa amenajati si o masa unde sa puteti lua cina in zilele calduroase ar trebui sa va ganditi din timp la acest lucru si sa plantati anumite soiuri de arbusti care cresc foarte repede si pot oferi umbra atat de cautata in zilele toride de vara.

Pavajul este de asemenea necesar in cazul in care vreti sa amenajati o masa cu cateva scaune. Desi poate vi se pare costisitor, ganditi-va ca va va scuti de noroiul provocat de ploile de vara.

Gazonul este alta modalitate de a infrumuseta curtea, desi trebuie taiat si udat cu regularitate, gazonul ofera farmec oricarei amenajari exterioare. Pentru intretinerea lui aveti nevoie de o masina de tuns care sa va ajute la o taiere fina si estetica a ierbii.

Indiferent ca plantati arbusti care sa ofere umbra sau ghivece mari cu plante cataratoare, fie soiuri exotice de copaci ornamentali, fie flori care raspandesc in aer arome foarte placute si ofere o priveliste absolut incantatoare, amenajarea curtii ar trebui sa fie o preocupare vrednica de luat in considerare de catre norocosii care se bucura de privilegiul de a locui la casa.

Citeste si Gardurile vii – ideale pentru imprejmuirea curtilor

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole