Amenajarea curtii – frumusetea inseamna simetrie

Exteriorul casei si gradina/curtea sunt o extensie a interiorului. Este necesar sa se creeze un tot unitar si o fluiditate intre cele doua zone.
Un rol important il au cromatica, texturile, materialele folosite. In functie de stilul in care este gandit proiectul, se vor alege materialele. Texturile materialelor sunt dictate de senzatiile vizuale si tactile pe care arhitectul doreste sa le imprime conceptului.
De asemenea, un rol esential il are si lumina: atat cea naturala cat si cea artificiala, care poate fi folosita pentru a pune in evidenta anumite zone sau pentru a crea o anumita atmosfera.
Mobilierul folosit are si el un rol insemnat. Este un element care contureaza intreaga amenajare. Poate fi mai sobru, intr-o paleta cromatica neutra sau poate avea un design mai special si in tonuri in contrast cu restul spatiului.
Zona „verde” este foarte importanta: poate fi sub forma unui gazon, a unei gradini verticale, a unor arbusti decorativi sau plante cataratoare sau sub forma unor ghivece mari, decorative, cu plante speciale”.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole