Amenajarea de la exteriorul casei – planificare si adaptare la nevoile familiei

Amenajarea de la exteriorul casei se dovedeste de multe ori la fel de complexa precum cea din interior. Multe detalii de luat in calcul, de la gradina pana la mobilierul ce va fi ulterior integrat in decor.

Deschide Galeria

Odata cu incalzirea vremii, e timpul sa facem planuri pentru micile sau marile lucrari pe care le avem de intreprins prin curte. Fiecare detaliu poate fi destul de costisitor, de aceea e bine sa punem pe hartie prioritatile si apoi sa gestionam fiecare aspect. Ce e important? Fatada casei, amenajarea curtii sau a gradinii? O investitie in reconditionarea gardului sau poate te gandesti ca e momentul sa investesti intr-un sistem performant de inchidere a portilor sau un sistem de supraveghere?

Una din cele mai importante amenajari pe care ar trebui sa te concentrezi este cea a curtii. Un spatiu comun al familiei pe care e necesar sa-l gandesti astfel incat sa satisfaca nevoile fiecarui membru de petrecere a timpului in aer liber, in curtea casei si cu un impact imediat asupra vizitatorului.

Atat activitatile copiilor cat si cele ale adultilor sunt de luat in calcul. Copiii isi doresc spatiu pentru joaca, sa alerge, sa exploreze, sa fie creativi. Adultii, pe de alta parte, privesc exteriorul casei ca pe un loc pentru relaxare, loc pentru gratar si socializare alaturi de prieteni in zilele de weekend. Pe langa acestea, trebuie sa integram si gradina, spatiul verde care imbogateste orice amenajare de exterior.

Vorbim despre o multifunctionalitate a spatiului chiar si la exteriorul casei. E necesara o imbinare coerenta a zonelor de joaca, de conversatie, precum si a spatiilor verzi. Iata cateva idei de care ar trebui sa tii cont:

  • Asigura-te ca in gradina nu exista plante otravitoare care ar putea fi periculoase pentru copiii mici sau animalele de companie. Alege plante adecvate zonei in care locuiesti, spatiului gradinii sau curtii tale. Cumpara-le de la furnizori de incredere si cere-le sfatul despre cum trebuie ingrijite!
  • Ca delimitare intre zone se pot folosi materiale precum piatra naturala, betonul sau lemnul; fiecare isi are avantajele functionale si estetice, ramane ca tu sa decizi pe cea mai prietenoasa cu bugetul tau.
  • Ia in calcul tipul de mobilier si variaza-l in functie de activitati: pentru o zona de luat masa – un foisor acoperit cu masa si scaune suficiente, pentru relaxare – balansoare, banci sau chiar sezlonguri (pentru plaja in timpul verii), iar pentru copii zone speciale de joaca cu nisip, leagan sau chiar tobogan.
  • Toate aceste spatii pot fi inconjurate de gazon si/sau spatii cu plante si arbusti pentru o amenajare armonioasa.

Urmareste-ne in continuare pentru mai multe idei utile referitoare la amenajarile de la exteriorul casei!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole