Amenajarea diningului: armonie si spatiu deschis

Tendintele in design interior se schimba de la an la an si odata cu ele ne schimbam imaginile clasice pe care le aveam in minte din copilarie cu privire la cum ar trebui sa arate o casa. Cand vorbim de dining-uri, primul lucru care ne vine in cap este masa aceea clasica de familie, masiva cu 12 scaune in jurul careia se aduna intreaga familie de sarbatori si zile speciale. De obicei era amplasat intr-o jumatate a livingului, nicidecum sa aiba camera ei speciala si ridica probleme de spatiu, se inghesuia printre vitrine cu pahare si bibelouri si invariabil, era aproape de un televizor.

Deschide Galeria

Designul modern a schimbat considerabil aceasta perspectiva si acum diningul primeste o atentie speciala, partial din nevoia de a nu mai face nota discordanta cu restul casei, dar si pentru ca locul de luat masa este de fapt punctual in care familia se reuneste si petrece timp impreuna la distanta de televizor, serviciu, activitati cotidiene.

Unul dintre cuvintele cheie cand vine vorba despre amenajarea diningului este minimalismul. Uitati de scaune masive, de covoare grele, de fete de masa inflorate. E un loc folosit des asa ca asigurati-va ca mobilierul este rezistent, construit in linii simple si ca aveti destul loc in jurul acestuia pentru a va deplasa cu usurinta.

Integrati camera in decor. Optati, de exemplu, pentru a o mobile cu scaune tapisate in aceeasi culoare cu draperiile sau, in cazul in care aveti tapet in camera, preluati din motivele de pe perete in decorarea mesei. Nu ignorati importanta accesoriilor si construiti si aici puncte centrale de interes vizual. Important este sa nu aveti in aceasta zona culori puternic contrastante, diningul fiind acel loc unde armonia trebuie sa se regaseasca in orice forma. Recomandate sunt culorile pastelate din gama beige-urilor. Pentru amenajarile retro va recomandam culori precum verde-menta, albastru ciel sau piersica.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole