fbpx

Amenajarea eclectica a unui spatiu neoromanesc

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Amenajarea unor spatii in concordanta cu functionalitatea ceruta de clienti presupune mai mult decat viziune. Arhitectii de la Form Architecture Studio au realizat un astfel de proiect pe care ni-l detaliaza in continuare, un proiect in care stilul eclectic aduce la un numitor comun influentele amenajarii, designul cladirii si utilitatea pe care o astepti de la o locuinta. 

Deschide Galeria

Imobilul se afla intr-o zona rezidentiala din Capitala si este inconjurat de case monument. Cladirea apartine stilului neoromanesc, iar proiectul de amenajare interioara a cuprins 3 din cele 4 niveluri ale sale. Functiunile dorite de clienti au fost cea de birou – spatiu de receptie si de locuinta. Spatiile au fost tratate diferit, dar cu respectarea dorintelor clientilor. Acestia si-au dorit in primul rand o atmosfera luminoasa, vesela, aerisita, usor somptuoasa in zona de receptie.

Desi s-a pastrat o linie clasica, rezultatul nu s-a dorit un spatiu sobru, ci unul care sa te faca sa zambesti si in cele mai innorate zile. Mobilarea este una eclectica, consecinta naturala a faptului ca proprietarii aveau deja unele piese cu valoare sentimentala pe care voiau sa le pastreze si a faptului ca atat noi, cat si clientii, am indragit imediat anumite piese pe care am vrut sa le integram in spatiu. Mobilierul este achizitionat in marea majoritate de la Ideal Casa si este facut in Italia. Sunt fie reproduceri, fie interpretari ale unor piese clasice.

Zona de birou este alcatuita din doua spatii majore: zona de receptie si zona de lucru. Acestea sunt legate printr-un trafor organic din fier forjat, lucrat manual de catre Axis Sibiu, care reprezinta un centru de interes al casei. In completarea acestuia vine mana curenta a scarii, care preia din elementele traforului si le alatura lemnului de nuc. Pardoselile din marmura de la Cottoveneto se remarca prin insertiile din mozaic care marcheaza zonele importante ale casei. Peretii si tavanele sunt decorate cu ornamente din ipsos si tapet, iar candelabrele si aplicele din cristal completeaza imaginea rafinata a incaperilor. Oglinzile sunt prezente in aproape toate camerele, atat pentru a mari vizual spatiul care nu este foarte generos, cat si pentru a reflecta lumina si multiplele detalii sculptate ale mobilierului.

Apartamentul este luminos si diafan, cu pereti albi decorati discret si mobilier pictat manual. Corpurile de iluminat din portelan pictat intregesc atmosfera romantica. Tamplaria din lemn masiv realizata de Elyana Design preia decoratiile peretilor si lasa lumina sa treaca prin tot spatiul, unind vizual zonele de zi ale apartamentului.

O mare importanta a fost acordata bailor. Stilul eclectic se reflecta si in amenajarea lor. Acestea sunt realizate cu placari ceramice pictate manual achizitionate de la Ideal Casa si mobilier decorat. Desi suprafata placata este relativ mare, imaginea este una calda datorita texturii ceramicii si a decoratiunilor acesteia, a mobilierului din lemn si a oglinzilor cu rame sculptate.

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...