fbpx

Amenajarea exteriorului casei in armonie cu natura

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Tendintele ultimilor ani in amenajari ne-au aratat o nevoie din ce in ce mai mare de integrare a naturii in decorul caselor noastre. De aceea, in mod firesc, accentul cade pe o extindere a spatiului de locuit catre exterior, spre balcon, terasa sau gradina, dupa caz.

Deschide Galeria

Specialistii incurajeaza amenajarile de balcon si terase cu plante si spatii de relaxare, iar pentru cei care locuiesc la casa, extinderea spre curte si gradina, ca o modalitate de a prelungi livingul si de a-l recrea in mijlocul naturii, in mijlocul spatiului verde.

Pentru a depasi granitele acestea dintre interior si exterior, se opteaza pentru pereti din sticla, avand astfel suprafetele vitrate generoase care lasa sa patrunda multa lumina naturala. In plus, se pot amenaja usi glisante care pe timpul anotimpului cald sa poata fi deschise astfel incat trecerea din camera inspre gradina sa fie una fireasca, bariera dintre interior si exterior fiind astfel indepartata.

Aspectul estetic cat si cel functional al gradinii, pe scurt amenajarea exteriorului, ar trebui sa se concentreze pe armonia intre elemente, conturand un excelent tablou natural in care ne putem relaxa si deconecta de la agitatia cotidiana.

Finisajele pe care le vom folosi ne pot oferi un sprijin real in acest sens. Pentru a crea o continuitate in amenajare, putem opta pentru acelasi tip de placari cu piatra obtinand acel efect de natural, de rustic. De exemplu, pentru terasa putem alege travertin, marmura sau ardezie pe care sa o putem continua in aleile din curte si gradina estompand astfel orice bariere de spatiu sau fragmentare inestetica. Folosind acelasi material, cu aceeasi textura si culoare vom reusi sa conturam un design placut si armonios pentru ansamblul proiectului de exterior.

Puteti alege travertin ca element decorativ incadrand placari in diferite forme geometrice; travertinul il puteti folosi cu incredere si in interior, in baie sau chiar in living. Marmura se poate folosi la placarea scarilor exterioare sau a bordurilor de piscina. Ardezia, gratie rezistentei sale, este recomandata pentru pavarea aleilor din curti si gradini. Placile pot fi asezate deasupra prundisului sau direct pe suprafete verzi dupa cum la fel de bine pot fi montate pe pat de nisip in cazul aleilor pietonale. Acest tip de ardezie va face accentul sa cada pe mediul ambiant si mai putin pe textura pietrei, fiind recomandata in cazurile in care doriti sa puneti in valoare elementele de decor exterior, cum ar fi fantanile arteziene sau statuile.

Chiar si piatra cubica va aduce un plus de estetica amenajarii exterioare. Vei contura astfel acel aspect de vechi care completeaza imaginea de ansamblu a unui spatiu, reprezentand un concept ce aduce personalitate si o identitate aparte oricarui proiect.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...