Amenajarea functionala a unui apartament de 3 camere

Daca esti in cautarea unor idei de amenajare pentru un apartament de 2 sau 3 camere, am gasit pentru tine acest proiect pe care te invit sa-l descoperi in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Mi-au atras atentia amenajarea functionala si detaliile care pun pun in valoare spatiul fara a-l aglomera. Apartamentul are o suprafata de 78 metri patrati si 2 dormitoare. Dupa cumparare, familia a hotarat sa apeleze la ajutorul specialistilor care au intocmit acest proiect pentru amenajarea apartamentului.

Si-au dorit sa obtina un spatiu functional, un camin confortabil unde familia sa se regaseasca si sa petreaca timp impreuna la sfarsitul unei zile. Nucleul casei este format din living impreuna cu bucataria, care, desi nu comunica in mod direct, sunt legate prin faptul ca bucataria nu este separata cu usa de restul casei.

Nu s-a dorit eliminarea peretelui dintre bucatarie si living, dar s-a optat pentru a micsora holul care ducea spre dormitoare, extinzand astfel suprafata livingului. A rezultat astfel o incapere mai spatioasa, mai luminoasa, acel nucleu de care mentionam mai sus.

S-a profitat de fiecare metru patrat disponibil pentru a crea zone de lucru, de relaxare si depozitare. Astfel, in locul fostului hol regasim un corp de biblioteca incastrat in perete, folosit pentru a depozita diverse lucruri ale familiei. Un corp similar, dar mult mai restrans vom regasi si la fereastra ca parte a unei zone de lucru amenajata pe toata lungimea peretelui cu ajutorul unui blat. Canapeaua este piesa care domina amenajarea livingului, un model modular completat armonios de o masuta de cafea si un covor pe masura (nuante asemanatoare). Detaliile decorative vin sa personalizeze spatiul intr-un mod discret, dar placut. Corpurile de iluminat alese pentru aceasta amenajare creeaza diferite scenarii pentru atmosfera coerenta a unei camere de zi.

Mergem inspre bucatarie unde gasim o amenajare placuta, inspirata de ambientul scandinav. Corpurile de mobilier sunt adaptate configuratiei incaperii, astfel ca vom gasi corpuri de depozitare pentru colt, iar in spatiul ingust cateva sertare precum si un corp unde gasim integrat un cuptor cu microunde. Pentru a scoate in evidenta locul de luat masa ca o parte de sine statatoare a bucatariei, o parte a peretelui este acoperit cu un tapet ce imita caramida si un corp de iluminat suspendat deasupra mesei.

In micul hol ramas, a fost instalat un dulap inalt cu o oglinda pe colt; pozitia e perfecta pentru un ultim retus atunci cand pleci de acasa. De cealalta parte, chiar langa usa de la intrare, mobilierul pentru hol (realizat pe comanda pentru a se potrivi dimensiunilor) ofera un plus de spatii de depozitare, o bancuta, cuier si rafturi pana sus in tavan.

Dormitoarele merg pe aceeasi linie a functionalitatii, adaptate nevoilor celor ce le folosesc. Dormitorul matrimonial este elegant si iti inspira o stare de confort. Si aici au fost introduse spatii de depozitare, un dulap cu usi-oglinda si un corp lung de inaltime joasa, precum si o etajera lunga folosita ca suport pentru tablouri decorative. Camera copiilor exprima creativitate, un spatiu jucaus, amenajat pentru a satisface nevoia de joaca, dar si invatare.

Din spatiul initial al baii, au fost amenajate 2 spatii, unul destinat lavoarului si cazii, iar celalalt pentru toaleta.

Mi-a placut intreg proiectul de amenajare prin prisma ideilor adaptate spatiului si nevoilor familiei si mai ales prin detaliile cromatice si decorative care asigura o atmosfera placuta de acasa. Daca configuratia apartamentului tau este asemanatoare cu ceea ce ai vazut aici, sper ca imaginile sa-ti fie sursa de inspiratie si sa te ajute sa compui la randul tau o amenajare potrivita tie.

Sursa foto: inmyroom 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole