Amenajarea in stil minimalist a unei garsoniere tineresti de 47 mp

Proiectul garsonierei a prins viata pornit de la ideea reamenajarii unui spatiu in stil minimalist care sa se plieze pe nevoile si gusturile unor fete tinere.

Deschide Galeria

Planul original al garsonierei includea un coridor care a fost ulterior realizat prin unirea celor doi pereti ai livingului si ai bucatariei. In interiorul garsonierei, arhitectul a construit doua nise de volum care sunt utilizate cu succes ca spatiu de depozitare. Nisa din bucatarie adaposteste frigiderul, in timp ce nisa construita in hol incorporeaza un sistem de stocare al bibliotecii. 

Luand in considerare suprafata redusa a garsonierei, stilul pentru care s-a optat este minimalismul. Potrivit acestui tip de spatiu, stilul minimalist a fost adaptat in special mobilierului. 

Zona de dormit a fost imbinata cu cea a livingului prin alegerea unei canapele confortabile care tine loc de pat noaptea si se preteaza in acelasi timp zonei de relaxare in timpul zilei.

Peretii, tavanul si podeaua in alb extind vizual camera si potenteaza luminozitatea acesteia. Elementele de finisaj vizualizate in oglinda sporesc acest efect. 

Textilele si elementele de decor cu accente de negru impreuna cu cadrul pe care a fost amplasat televizorul scot in evidenta stilul minimalist al decorului interior. Textura lemnului din cadrul pieselor de mobilier si al podelelor, alaturi de combinatia de fronturi lucioase si pereti imaculati preiau rolul decorativ in aceasta garsoniera. 

Pe langa dulapul incorporat in hol, apartamentul mai dispune de doua sisteme de stocare suplimentare sub forma unui dulap pozitionat pe unul din peretii livingului si a unui sistem de rafturi pentru carti din zona mesei de lucru.

Zona bucatariei a implicat o modificare totala. Pentru a mari suprafata de lucru, masa a fost ridicata la nivelul pervazului si al mobilierului de bucatarie, fiind considerata o extensie a acestora. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole