Amenajarea inspirata din natura a unei mansarde

Designerii care au realizat acest proiect s-au inspirat din elemente ale naturii, pamantul, apa, plantele, cerul, pentru  a transforma o mansarda intr-un loc al linistii si al relaxarii. 

Deschide Galeria

In living, imaginea generala este data de cromatica simpla, nuante brute de maro. Centrul de interes este canapeaua sub forma de L, intr-o culoare neutra, deschisa. Este orientata catre un semineu rustic si decorata cu perne  diferite ca marime.

Nu doar cromatica e cea care ne duce cu gandul la natura, la copaci si pamant, ci si texturile mobilierului si decoratiunilor. Astfel, masuta de cafea este un cufar impletit din nuiele si perdelele sunt din iuta.

Spatiul mic a facut alegerea decorului simplu al peretilor, atragand atentia un tablou pictat intr-o singura culoare, maro, reprezentand un grup de pasari. Din nou, designerii au pus accent pe elemente din natura.

Monotonia este rupta printr-o culoare accent – portocaliu. Aceasta nuanta, regasita in vaza cu flori si patura de pe canapea, este aleasa in armonie si compatibilitate cu restul elementelor din incapere.

Stilul se continua si in dormitor cu texturi de canepa si in. Decorul s-a facut cu regula numerelor impare, pastrandu-se simplitatea si tonurile calde. Fereastra mica este scoasa in evidenta prin tapiteria din iuta de pe perete. Lampa este coborata la livelul mobilierul pentru a crea spatiu si unitate.

Pentru depozitare, s-a renuntat la mobila masiva care ar fi ocupat mult spatiu. Bara de umerase si raftul pentru incaltaminte sunt ascunse dupa o perdea din iuta. Pe langa acest dressing improvizat, exista un corp compartimentat in care sunt asezate cosuri pentru depozitare.

Pentru a crea impresia de spatiu si deschidere, specialistii au asezat in living o oglinda supradimensionala. Decorul este completat de flori, carti, vaze, tablouri si figurine din lemn.

Natura este intotdeauna o sursa buna de inspiratie. In ceea ce priveste designul interior, acest stil de amenajare creeaza un efect terapeutic si nu se demodeaza niciodata.

Sursa foto: www.hgtv.com
     

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole