Amenajarea minimalista a unui apartament de 2 camere din Timisoara

Proiectul de astazi numit apartamentul Uranus este semnat de arhitectul Norbert Ianko si surprinde prin abordarea minimalista, cu influente scandinave. Apartamentul se afla in Timisoara si a fost amenajat pentru un cuplu sau o singura persoana, fiind destinat inchirierii.

Deschide Galeria

Amenajarea este una de factura minimalista, de inspiratie nordica si se bazeaza pe lumina naturala care mareste vizual spatiul alaturi de un fundal predominant alb. Ferestrele mari reusesc sa puna in valoare interiorul de 48 metri patrati.

Compartimentat ca un apartament de 2 camere cu camera de zi si zona de noapte, amenajarea a fost construita in jurul idei de functionalitate pentru un locuit confortabil indiferent de perioada de timp pe care chiriasul o doreste. Bugetul amenajarii a fost de 4000 de euro.

Toate spatiile sunt organizate in mod firesc, fara delimitari inutile (bucataria formeaza un tot unitar cu livingul), iar unificarea se realizeaza prin esenta de lemn a pardoselii. Perdelele si mobilierul alb reflecta lumina si amplifica spatiul, iar accentele de culoare confera dinamica si un aer fresh intregii amenajari. In acelasi timp, mobilierul nu incarca decorul, dar ofera spatii de depozitare generoase (vezi dulapul cu usi glisante din dormitor).

Zona de gatit este una compacta cu o distribuire liniara a mobilierului. Delimitarea dulapurilor superioare fata de corpurile principale (finisaj de lemn versus finisaj din MDf alb, lucios), precum si frontul cu vopsea de tabla scolara atrag atentia asupra acestei functiuni. Electrocasnicele sunt incorporate in interiorul mobilierului pentru a crea unitate vizuala si a pastra tonul minimalist al decorului. Locul de luat masa face discret trecerea spre living.

Acelasi tip de incasetare dezvoltat in bucatarie il intalnim si in holul mic de la intrare. Spatiile de depozitare predomina in aceasta zona (pantofar, dulap pentru hainele sezoniere), dar toate sunt ascunse privirii.

Dormitorul preia cromatica livingului. Spatiul este luminos, perdelele filtreaza placut lumina naturala, sporind senzatia de spatialitate. Fara doar si poate, patul este piesa principala a camerei, baza sa fiind construita din paleti vopsiti in alb. Tot aceeasi paleti formeaza 2 noptiere discrete, iar locul clasicelor veioze este preluat de becuri cu firele rasucite pe un suport negru. Dulapul cu usi glisante asigura o depozitare generoase pentru haine si alte lucruri variate. Un decor minimalist, cu stil, care ne intareste inca o data credinta ca “less is more”.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole