Amenajarea moderna a camerei pentru copii – 8 modele

Cautati idei pentru amenajarea moderna a unei camere pentru copii? Daca raspunsul este da, Povestea Casei va ofera 8 idei (insotite de ilustratii) pentru a va ajuta in demersul dumneavoastra.

Deschide Galeria

Camera copilului trebuie sa fie un loc privat si potrivit pentru multe tipuri de activitati, un spatiu care-l defineste pe cel care locuieste in ea si o camera in care personalitatea lui trebuie sa se reflecte.

  1. Rozul, in combinatie cu usoare nuante de bej, poate fi alegerea ideala pentru a decora camera unei fetite. Este foarte important in ce proportii vor fi distribuite aceste culori. In cazul de fata, rozul s-a incadrat bine in piesele de mobilier, iar acesta este pus in valoare si de nuanta calda a lemnului. Intr-un colt al camerei a fost inclusa o zona de dressing, delimitata armonios cu un tapet. Pe perete doua palete sunt puse la vedere pentru a-i aminti celui mic ca sportul este foarte important.
  2. In al doilea caz, avem de-a face tot cu o camera de fetite in care culoarea predominanta este rozul. S-a optat pentru un parchet simplu, fara covor, o fereastra fara perdele care lasa sa patrunda in camera multa lumina, un pat supraetajat, iar peretii au fost decorati cu modele care stimuleaza imaginatia.
  3. Al treilea exemplu este reprezentat de o camera pentru baieti in care albastrul se regaseste in multe din elementele de decor. Un darts este agatat deasupra unui raft si in tot restul camerei se pot vedea jucarii. Pe jos se afla o mocheta foarte confortabila iar patul supraetajat este pus in dreptul ferestrei pentru ca cei mici sa se obisnuiasca cu trezitul de dimineata, iar pentru somnul de pranz se pot trage draperiile.
  4. Patul suspendat sub forma de casuta este punctul central al acestei amenajari. Peretele decorat cu modele pe placul copiilor creeaza senzatia de unitate si fac din acest spatiu locul de joaca perfect.
  5. Al cincilea exemplu este reprezentat de camera unui adolescent. In spatele patului putem vedea o tabla de scris pe care se pot nota diverse mesaje sau pe care copilul isi poate face temele. Atmosfera din aceasta amenajare este putin mai sobra si orientata spre studiu.
  6. Aceasta camera minimalista poate fi alegerea ideala pentru un adolescent care incepe sa-si uite jucariile copilariei si sa se axeze mai mult pe studiu.
  7. Modelul sapte este reprezentat de inca o camera pentru fetite in care rozul se regaseste in mobila si decorul de pe pereti. Patul supraetajat se pare ca este un adevarat simbol al camerelor pentru copii.
  8. Ultimul exemplu este reprezentat de o camera spatioasa pentru un tanar. Stilul este orientat spre studiu – tabla de scris din fata biroului si paletele de tenis, semn ca varsta jucariilor a trecut. Foarte ingenios ni se pare patul. Sub acesta se „ascunde” un pat mai mic pe care poate sa doarma un frate mai mic sau un prieten venit in vizita. 

Sursa: archello.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole